Administrație

Bazinul Olimpic din Cluj va purta numele lui David Popovici. Emil Boc: „Dincolo de performanța extraordinară, David Popovici reușește să inspire tânăra generație!”

Bazinul Olimpic din Borhanci va purta numele campionului olimpic român la natație, David Popovici.

Emil Boc: „Bazinul Olimpic din Cluj va purta numele lui David Popovici”|Foto: David Popovici Facebook.com Emil Boc: „Bazinul Olimpic din Cluj va purta numele lui David Popovici”|Foto: David Popovici Facebook.com

 

 


Primarul Emil Boc a făcut, vineri, o vizită pe șantierul Bazinului Olimpic din cartierul clujean Borhanci. Lucrările la Bazinul competițional de înot, din cadrul HUB-ului educațional din Borhanci, au început în mai 2024. 

Bazinul Olimpic din Cluj, sub „steaua” lui David Popovici

„Voi propune ca acest bazin olimpic să se numească «Bazinul Olimpic David Popovici». David Popovici, dincolo de performanța extraordinară, inspiră tânăra generație și arată că se poate reuși!


CITEȘTE ȘI: 
„Trebuie să investim mai mult în sport și ăsta e un mesaj către toți politicienii” - David Popovici după bronzul la 100 de metri liber

M-a impresionat mesajul lui, când a spus: «Dacă eu am reușit, și voi puteți reuși!»”, a explicat primarul Emil Boc. 

Primarul Clujului, Emil Boc, în vizită pe șantierul Bazinului competițional din cartierul Borhanci|Foto: Emil Boc Facebook.com

Bazinul Olimpic din Cluj, un proiect pentru practicarea sportului de masă și performanță

„Proiectul bazinului competițional din Borhanci vine să răspundă nevoii Clujului de a avea o structură de natație de ultimă generație, care să poată da șansa tinerilor, dar nu numai, să practice sportul și să ajungă să facă performanță”, a explicat Emil Boc.  


Este primul bazin competițional realizat din fonduri locale, care va oferi șansa clujenilor să facă sport, prin inotul de masă. Acesta va face din Cluj un centru al natației din România, potrivit proiectului asumat de autorități.

„Acest bazin olimpic va fi pe trei niveluri şi va putea găzdui diferite competiţii la nivel naţional şi mondial, pentru că are dimensiuni olimpice. În egală măsură, bazinul va fi dedicat sportului de masă, dar şi performanţei. 
Clujenii merită o astfel de infrastructură şi sunt convins că vor practica înotul. Bazinul olimpic va avea gradene, iar la competițiile care se vor desfășura vor fi 1.000 de locuri pentru spectatori. Acest bazin va purta numele lui David Popovici, ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România”, a declarat Emil Boc.


Bazinul olimpic din Cluj reprezintă o investiție de 28 de milioane de euro,  

„Am avut o discuție cu președintele Comitetului Olimpic român, Mihai Covaliu, și cu președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, care au susținut convingător nevoia unei structuri de natație în afara Bucureștiului. 


Și, de asemenea, am fost inspirați de reușitele lui David Popovici, la acea vreme campion european și campion mondial, astfel că toate aceste elemente ne-au determinat ca noi, clujenii, pe banii noștri, din fondurile Consiliului Local, a bugetului municipiului Cluj-Napoca, să începem construcția acestui bazin olimpic”, a explicat Emil Boc. 

Deși termenul inițial pentru realizarea investiției a fost estimat pentru primăvara anului 2026, proiectul ar putea fi realizat până la finalul anului 2025, în condițiile în care nu vor exista blocaje. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, orașul nr. 1 în România în materie de calitate a vieții. Emil Boc: „Pregătim Clujul anilor 2030-2050”.

Au început lucrările la Bazinul competițional de înot din cadrul HUB-ului educațional din Borhanci. Emil Boc: „Va introduce Clujul într-un circuit de elită al natației la nivel european”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter