Administrație

Peste 5.600 de mașini pe zi, eliminate din trafic prin pietonalizarea străzii Universității. Emil Boc: „Un pas important spre un oraș mai verde și mai sănătos”.

Strada Universității, pentru pietoni. „Au fost eliminate din trafic 5.690 de mașini pe zi. Un pas important spre un oraș mai verde și mai sănătos”, spune primarul Emil Boc.

Emil Boc: „A meritat să pietonalizăm strada Universității! Am eliminat din trafic 5.690 de mașini pe zi”|Foto: Emil Boc-Facebook Emil Boc: „A meritat să pietonalizăm strada Universității! Am eliminat din trafic 5.690 de mașini pe zi”|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


În ianuarie 2024, Comisia de circulație din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca a adoptat decizia de pietonalizare a străzilor Mihail Kogălniceanu și Universității.

CITEȘTE ȘI: 
Decizie adoptată. Străzile Kogălniceanu și Universității devin pietonale.

Astfel, prin pietonalizarea străzii Universității au fost scoase din trafic aproape 5.700 de mașini/zi. 


Boc: „Vom promova în continuare politica verde-nepoluantă”

După cum arată primarul Emil Boc, eliminarea a peste 5.600 de mașini pe zi din trafic echivalează cu plantarea a peste 1.900 de copaci într-un an sau cu reducerea a peste 75 de tone de dioxid de carbon.

Administrația locală va continua să aplice măsuri de reducere a poluării pentru un Cluj mai verde și mai sănătos. 


„Pietonalizarea străzii Universității este un pas important spre un oraș mai verde și mai sănătos.

CITEȘTE ȘI: 
Rectorul UBB, despre lucrările de modernizare din centrul Clujului. „Cea mai frumoasă stradă a orașului s-a transformat într-o Piață a Universității”.

Prin pietonalizarea străzii Universității au fost eliminate din trafic în fiecare zi 5.690 de mașini. Emisiile acestor mașini echivalează cu plantarea a 1.938 de copaci într-un an sau reducerea a 75,6 tone de dioxid de carbon.


De asemenea, au fost plantați copaci pe lângă cei deja existenți. Vom continua să promovăm această politică verde nepoluantă, deoarece ea contribuie la creșterea calității vieții și la sănătatea fiecăruia dintre noi”, a anunat primarul Emil Boc prin intermediul unui mesaj video publicat pe pagina de Facebook

„Nu-i așa că-i mai fain să poți servi o cafea și o apă plată aici, pe strada Universității, fără zgomotul mașinilor și mai ales fără gazele de eșapament? Eu zic că a meritat să pietonalizăm strada Universității! 


Sunt 49 de copaci, aici, pe stradă, cu 12 mai mult decât erau înainte. 

Mulțumesc societății civile pentru implicare și sprijin astfel încât să avem o stradă a Universității cu care să ne mândrim în Cluj-Napoca”, a adăugat primarul Emil Boc. 

Potrivit proiectului asumat de Primăria Cluj-Napoca, Clujul va fi primul oraș din România independent din punct de vedere climatic. Astfel, patru clădiri publice din oraș au fost dotate cu sute de panouri fotovoltaice, echivalentul plantării a 3.300 de copaci.

În urma proiectului de modernizare a străzilor din centrul Clujului, și strada Iuliu Maniu a fost redată pietonilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Soluție ingenioasă în urma modernizării unei străzi din centrul Clujului. Pavaj cu iluzie optică în memoria matematicianului Bolyai János.

Clujul vrea să devină NEUTRU climatic până în 2030. Orașul de pe Someș, selectat în misiunea UE „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic”

Decizie adoptată. Străzile Kogălniceanu și Universității devin pietonale.

Din 100 de orașe din UE, Cluj-Napoca a fost ales în top 10! Va fi neutru climatic până în anul 2030

Ultimele Stiri
abonare newsletter