Administrație

Microbuze electrice pentru elevii din Cluj. Consiliul Județean va cumpăra încă 25 de microbuze.

Microbuze electrice noi pentru elevii clujeni. Consiliul Județean achiziționează, din fonduri nerambursabile, 25 de microbuze școlare electrice, nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

Microbuze electrice noi pentru elevii clujeni | Foto: Consiliul Județean Cluj Microbuze electrice noi pentru elevii clujeni | Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean achiziționează, din fonduri nerambursabile, 25 de microbuze școlare electrice, nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

 


Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul având ca obiect furnizarea a 25 de microbuze electrice pentru elevii clujeni.

Achiziția se înscrie în proiectul „Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj în cadrul Programului Administrației Fondului pentru Mediu”.


„Scopul nostru este ca toți tinerii din județ să beneficieze de șanse egale de învățare și dezvoltare. Prin intermediul celor două proiecte câștigate, respectiv cel finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și cel finanțat prin fonduri guvernamentale nerambursabile, gestionate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului pentru Mediu, vom asigura accesul elevilor din județul Cluj, al celor care provin din zonele rurale, inclusiv mai îndepărtate, izolate sau cu o populație scăzută, la o educație de calitate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Astfel, vor fi achiziționate 25 de microbuze școlare electrice, nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, cu o capacitate de 16+1 locuri, dintre care un loc destinat persoanelor cu dizabilități. De altfel, acestea vor fi dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă și vor beneficia și de tehnologii moderne de siguranță care oferă asistență șoferului pentru evitarea unor situații ce pot conduce la accidente rutiere.


Valoarea totală estimată a investiției este de 21.008.403,36 lei, fără T.V.A., termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 11 octombrie, ora 15:00.

Reamintim faptul că forul administrativ județean mai are în derulare un alt proiect, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ce vizează achiziționare a 34 de microbuze școlare electrice, care vor ajunge, de asemenea, în comunele clujene.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Microbuze școlare moderne pentru elevii din Cluj. Finanțarea vine prin PNRR.

Clujul, primul județ cu microbuze pentru elevi în toate comunele! Tișe: „După ce am pus capăt toaletelor în curte, rezolvăm și această problemă”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter