Administrație

Spații moderne destinate serviciilor medicale de specialitate pentru copii, la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj. Alin Tișe: „Servicii medicale de calitate, într-un spațiu funcțional și modern”.

Noi spații medicale la standarde europene și servicii pediatrice de calitate, la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în urma unei investiții de peste 900.000 de lei realizate de Consiliul Județean Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, despre modernizarea secției pediatrice de la Ambulatoriul Integrat a Spitalului de Boli Infecțioase: „Servicii medicale de calitate, într-un spațiu funcțional și modern”|Foto: monitorulcj.ro Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, despre modernizarea secției pediatrice de la Ambulatoriul Integrat a Spitalului de Boli Infecțioase: „Servicii medicale de calitate, într-un spațiu funcțional și modern”|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Joi au fost inaugurate spațiile destinate serviciilor medicale de specialitate pentru copii, recent modernizate, din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. 

Servicii medicale de calitate, la Ambulatoriul Integrat de pe Calea Moților

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a participat, joi, la inaugurarea lucrărilor de modernizare desfășurate în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe Calea Moților nr.19


 „Ambulatoriul din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a fost modernizat și îl oferim începând de astăzi clujenilor. Aceștia au acum o alternativă la standarde moderne de a se putea trata în cadrul acestui Ambulator care, în urmă cu doar câțiva ani, era falimentar și în ruină. 

Prin investițiile susținute ale Consiliului Județean am realizat un spațiu funcțional, performant, dotat cu echipamente moderne și deservit de către o echipă medicală de înalt nivel. 


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, vizită la Ambulatoriul Integrat de pe Calea Moților|Foto: monitorulcj.ro

Când vorbim despre această structură a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară, vorbim despre aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație, o paletă diversă de servicii de specialitate, dezvoltare, modernizare, performanță și excelență medicală. Prin extinderea, modernizarea și adăugarea acestor spații destinate tratării copiilor sperăm ca în curând să putem prelua un număr de circa 2.000 de pacienți pe zi, ceea ce ar reprezenta o performanță unică în România”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

CITEȘTE ȘI: 
Investiții de 12 milioane de euro pentru creșterea calității serviciilor oferite pacienților la Spitalul Clinic de Boli de Infecțioase din Cluj. Alin Tișe: „Investițiile în sectorul medical clujean vor continua”.

În cadrul evenimentului, la care a participat și vicepreședintele CJ Cluj, Vákár István, a fost inaugurată cea mai recentă investiție, respectiv lucrările de reabilitare și modernizare a spațiilor destinate serviciilor medicale de specialitate pentru copii, situate în Ambulatoriul Integrat, de pe str. Moților, nr. 19. 


Inaugurarea acestor spații a coincis cu marcarea împlinirii a 15 ani de la înființarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Un spațiu prietenos pentru copii

Lucrările au vizat demisolul și parterul corpului A de clădire, unde se desfășoară servicii medicale clinice, paraclinice și de recuperare medicală și spitalizare de zi pentru copii, în specialitățile pediatrie, ortopedie pediatrică, oftalmologie, ORL, neurologie pediatrică, psihiatrie pediatrică, ginecologie, endocrinologie, balneologie și psihologie.


Spații moderne dedicate serviciilor medicale pediatrice, la Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca|Foto: monitorulcj.ro

 „Spitalul de Boli Infecțioase a preluat această unitate medicală, fostul Centru de Diagnostic și Tratament Cluj, într-o situație dificilă. Ceea ce mă bucură este că de la zero pacienți pe zi, în prezent aproximativ 1.200 de pacienți beneficiază zilnic de serviciile medicale oferite de Ambulatoriul Integrat, ceea ce nu este puțin. 

Cred că în timp mai mulți pacienți vor putea apela la serviciile medicale de aici, astfel încât vom putea deservi 2.000 de pacienți pe zi, iar pentru aceasta urmărim continuarea investițiilor prin care vom completa proiectele de modernizare realizate până acum. 

Investițiile realizate până în prezent au vizat echipamente medicale și dotări pentru fiecare specialitate, mai ales pentru specialitățile chirurgicale. Iar pentru copii am vrut să facem ceva special, sens în care spațiile pediatrice au fost adaptate nevoilor celor mici”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecționase Cluj-Napoca, Ioan Mureșan.

În cadrul proiectului în valoare totală de 910.940,11 lei au fost realizate lucrări de desfacere și refacere a finisajelor existente de la nivelul tavanelor și al pereților, desfacerea și refacerea instalațiilor electrice de iluminat și refacerea pardoselilor. La baza lucrărilor a stat un proiect de arhitectură de interior conform căruia au fost realizate soluțiile propuse. 

Zone interactive dedicate copiilor, la Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca|Foto: monitorulcj.ro

Au fost folosite elemente și culori inspirate din natură, pentru a crea un mediu cât mai prietenos cu copiii, iar la nivelul pereților a fost montat tapet de diferite forme și culori care să satisfacă cerința de protecție a pereților, dar și să redea o formă cât mai plăcută a spațiului. 

„Inaugurarea Secției de Pediatrie, modernizată și transformată într-un spațiu funcțional și plăcut, reprezintă un moment important atât pentru Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase, cât și pentru Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj. 

Scopul principal al acestei investiții de modernizare este creșterea calității serviciului medical, mai ales vorbim de servicii medicale pentru copii. Copiii reprezintă viitorul societății noastre, și una dintre cele mai mari responsabilități pe care un medic poate să o aibă, dar și societatea în ansamblu, este să investim în sănătatea lor. 

Dr. Olga Orășan, UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca: „Preocuparea pentru sănătatea copiilor reprezintă o investiție în viitor, într-o societate mai sănătoasă”|Foto: monitorulcj.ro

UMF Cluj este partenerul instituțiilor medicale din Cluj, prin formarea profesională pe care o oferă, motiv pentru care vă asigurăm de sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” pentru proiectele de dezvoltare derulate de Ambulatoriul Integrat, care duc la progresul actului medical”, a declarat și profesorul Olga Orășan, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, vizită în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe Calea Moților nr.19, în urma proiectelor de modernizare și dotare cu echipamente medicale moderne|Foto: monitorulcj.ro

Proiecte de modernizare și extindere a spațiilor medicale

În ceea ce privește continuarea investițiilor în Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Consiliul Județean Cluj și instituția medicală au pregătit proiecte pentru extinderea, modernizarea și dotarea acestei structuri, pentru a putea oferi servicii medicale de calitate clujenilor.

Foto: monitorulcj.ro

Una dintre investiții se referă la construirea unei infrastructuri care să asigure optimizarea accesului, cu șanse egale, a populației eligibile la Programe de screening și consultații preventive, precum și investigații complexe pentru un diagnostic precoce. 

Centrul Integrat de Screening și Prevenție
Lucrările de construire a Centrului Integrat de Screening și Prevenție vizează extinderea pe verticală a corpului A cu o structură nouă care va avea legătură directă cu corpul B al Ambulatoriului Integrat. Structura funcțională a noii construcții va fi compusă din zonă destinată cabinetelor de screening și prevenție – 6 cabinete de consultații, sală de așteptare, grup sanitar; zonă de spitalizare de zi - 2 cabinete de consultații, săli de tratament, vestiare, birouri, grup sanitar, și o zonă de relaxare în aer liber pe terasa nou creată la nivelul etajului II. Proiectul de extindere, modernizare și dotare a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase are o valoare totală de 20,3 milioane de lei și a fost depus spre finanțare prin Programul Sănătate.

Foto: monitorulcj.ro
Foto: monitorulcj.ro

Echipamente medicale de ultimă generație 
Un alt proiect constă în dotarea Ambulatoriului Integrat cu aparaturi și echipamente medicale de ultimă generație, printre care se numără un computer tomograf, un mamograf 3D cu tomosinteză, ecografe pentru diverse specialități, un tomograf în coerență optică și un sistem pentru videodermatoscopie digitală cu scanare corporală. Proiectul are o valoare totală de 16,9 milioane de lei și a fost depus spre finanțare prin Programul Sănătate.
Totodată, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase intenționează să își dezvolte infrastructura și serviciile medicale și pe componenta de recuperare medicală și chirurgie avansată minim invazivă, o investiție estimată la 16 milioane de euro, pentru care dorește să solicite finanțare europeană nerambursabilă.

Foto: monitorulcj.ro

Ulterior finalizării acestor proiecte, Ambulatoriul Integrat al unității sanitare va putea prelua un număr de circa 2.000 de pacienți pe zi, ceea ce ar reprezenta o performanță unică în România.
Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase are o structură organizatorică ce cuprinde 24 de specialități clinice medicale pentru adulți, 11 specialități clinice medicale pentru copii și 5 laboratoare medicale, asigurându-se un flux cuprins între 1.000 și 1.200 de pacienți pe zi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Investiții de 12 milioane de euro pentru creșterea calității serviciilor oferite pacienților la Spitalul Clinic de Boli de Infecțioase din Cluj. Alin Tișe: „Investițiile în sectorul medical clujean vor continua”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter