Administrație

Drum spectaculos din zona de munte a Clujului, în proces de modernizare. Lucrări de asfaltare pe traseul Finișel-Muntele Rece.

Consiliul Județean asfaltează un nou drum spectaculos din zona de munte a Clujului.

Drum spectaculos din zona de munte a Clujului, în proces de modernizare. Lucrări de asfaltare pe traseul Finișel-Muntele Rece.|Foto: Consiliul Județean Cluj Drum spectaculos din zona de munte a Clujului, în proces de modernizare. Lucrări de asfaltare pe traseul Finișel-Muntele Rece.|Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Un traseu spectaculos din zona monană a județului Cluj a intrat în proces de modernizare. Este vorba de o secțiune de circa 4 km a drumului județean DJ 107N.

Traseu spectaculos situat într-un areal montan pitoresc

În cadrul lucrărilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe lotul 3 al drumului județean DJ 107N (DJ 107J) – Mănăstirea Muntele Rece, Consiliul Județean Cluj a demarat așternerea de covor asfaltic.


CITEȘTE ȘI: 
Zonele montane din Cluj, mai accesibile pentru turiști. Peste 40 km de drumuri județene, modernizate cu bani europeni

Lucrările de întreținere vizează sectorul în lungime de aproape 4 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 17+310 și 21+000 și situat între intersecția cu drumul județean DJ 107J, pe direcția Finișel, și Mănăstirea Muntele Rece.

 „Prin legătura pe care o face între drumul județean DJ 107J Finișel – drum pe care, de altfel, l-am asfaltat în cursul anului trecut – și Mănăstirea Muntele Rece, acest sector de drum se constituie într-un alt traseu spectaculos situat într-un areal montan extrem de pitoresc. În același timp, drumul județean 107N, în ansamblu, face legătura și cu alte drumuri județene importante din zonă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 


Lucrări de modernizare pe drumul județean DJ 107N, zona Mănăstirea Muntele Rece|Foto. Consiliul Județean Cluj

Deja au fost executate lucrări de reprofilare a căii de rulare, de așternere de piatră spartă cu cilindrare, de montare de podețe transversale și de așternere a stratului de balast stabilizat ca etapă premergătoare asfaltării.

În contextul lucrărilor de modernizare urmează a mai fi derulate operațiuni constând în aducerea la profil și completarea acostamentelor cu material, curățarea șanțurilor și a rigolelor, reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, înlocuirea de podețe tubulare, realizarea de rigole carosabile, refacerea de timpane, precum și tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drumul Băișorii, traseu turistic în lungime de 42 km, modernizat de CJ cu bani europeni. Alin Tișe: „În urma acestei investiții, zona de munte a Clujului devine mai accesibilă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter