Administrație

O ofertă pentru tronsonul al doilea al centurii metropolitane. Câștigătorul, anunțat în 2025.

O ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru execuția celui de-al doilea tronson al centurii metropolitane.

O ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru execuția celui de-al doilea tronson al centurii metropolitane | Foto: Emil Boc - Facebook O ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru execuția celui de-al doilea tronson al centurii metropolitane | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că au fost depuse oferte la noua licitație pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a Clujului, după ce prima a fost anulată în luna aprilie. Valoarea estimată a contractului este de 4,1 miliarde de lei.
 

Oferta a fost depusă de asocierea Dimex-2000 Company, împreună cu două firme din Bulgaria, Muntenegru și 19 subcontractanți. Câștigătorul va fi anunțat la începutul anului 2025.


„Avem un ofertant pentru centura metropolitană a Clujului. La sfârșitul perioadei legale (n.r. – ieri) avem depusă o ofertă care este formată dintr-o asociere de firme. E vorba de asocierea Dimex 2000 Lider, Hydrostoy din Bulgaria și Integral din Muntenegru plus încă 19 subcontractanți. Valoarea contractului este de un miliard de euro, fiind una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din România, și ca valoare dar mai ales ca și complexitate. 
Urmează perioada de evaluare. Termenul legal este de 90 de zile. Având în vedere că avem și Crăciun și Anul Nou și sărbători legale, am cerut comisiei de licitație ca maximum până la sfârșitul lunii ianuarie să finalizeze procedura de adjudecare a licitației. Supervizarea lucrărilor la centură valorează 9 milioane de euro”, a declarat primarul Emil Boc.

La finalul lunii mai, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma CON-A Operations privind decizia de anulare a licitației pentru realizarea tronsonului 2 al centurii metropolitane.


În aprilie, Primăria Cluj-Napoca a fost obligată să anuleze licitația pentru că oferta depusă de CON A depășea valoarea stabilită cu circa 30%, iar legea permitea maxim 15%.

Imediat, asocierea formată din firmele CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden, a depus contestație la CNSC privind anularea licitației pentru cel de-al doilea tronson al centurii metropolitane din Cluj-Napoca


„Singurul ofertant nu a putut merge mai departe pentru că oferta este neconformă și a fost declarată inadmisibilă. S-a ajuns aici pentru că orice ofertă trebuie să se încadreze în valoarea estimată. Legea dă posibilitatea, în mod excepțional, ca valoarea maximă să fie majorată cu 15%. Aceasta, dacă toți ofertanții au depășit valoarea cu maximum 15%”, a explicat primarul Emil Boc.

Decizia CNSC a fost „respingere pe fond” și a dus la reluarea licitației.


CITEŞTE ŞI
OFICIAL. Au început lucrările în teren la Centura Metropolitană Cluj. Emil Boc: „Marile proiecte ale Clujului intră în faza de implementare”.

Valoarea proiectului centurii metropolitane a fost majorată deja, tocmai pentru a permite continuarea procedurilor de licitație. Agenția Națională de Achiziții Publice nu a avizat creșterea costurilor cu 30% a proiectului centurii metropolitane. 

Proiectul centurii metropolitane Cluj a fost licitat în două etape. Valoarea totală a investiției ajunge la 8,6 miliarde de lei cu TVA. Faza 1 va presupune costuri de 6,1 miliarde de lei, iar Faza II – 2,5 miliarde de lei. Durata de execuție a lucrărilor pentru fiecare fază a proiectului este de 4 ani, iar termenul total al lucrărilor este estimat la 8 ani.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane: „Este o licitație mare, complexă, nu ne lăcomim să cerem doar 30 de zile”

Emil Boc, despre centura metropolitană: „Drumul Cluj-Floreşti, extins de la 4 la 6 benzi. Vom vedea lucrări din toamnă.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter