Administrație

Exproprieri de peste 17 milioane de lei pentru realizarea școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua. Doi ani pentru finalizarea construcției.

Mai multe terenuri vor fi expropriate pentru realizarea unei școli gimnaziale în cartierul Bună Ziua.

Exproprieri pentru realizarea școlii gimnaziale din Bună Ziua. Doi ani pentru finalizarea construcției.|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook Exproprieri pentru realizarea școlii gimnaziale din Bună Ziua. Doi ani pentru finalizarea construcției.|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

 

 


În primăvara acestui an, adiminstrația locală solicita emiterea avizului de mediu pentru realizarea unui nou centru educațional – prima școală gimnazială din Bună Ziua

CITEȘTE ȘI: 
Pași înainte pentru prima școală din cartierul Bună Ziua! Acord de mediu pentru viitorul hub educațional

În următoarea ședință de Consiliu Local va fi aprobat un proiect de hotărâre privind exproprierea unor terenuri în vederea construcției unității de învățământ.


Exproprieri de 17,7 milioane de lei

Un număr de șase terenuri proprietate privată vor fi expropriate în zona viitoarei școli, iar valoarea despăgubirilor este de 17,7 milioane de lei. 

Documentația necesară pentru declanșarea procedurii de expropriere a fost avizată de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj. (OCPI). Potrivit raportului de evaluare, valoarea despăgubirilor este estimată la 200 euro/mp, iar suma totală necesară este estimată la 17.792.938 lei. Suprafața totală vizată de procedura de exproperieri este de 16.640 mp. 


Sumele aferente procedurii de despăgubire vor fi susținute din bugetul municipiului Cluj-Napoca și vor ajunge în conturile proprietarilor afectați de exproprieri prin transfer bancar. 

Infrastructură educațională modernă de cartier

Proiectul de realizare a școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua, inițiat în 2021, face parte dintr-un proiect mai amplu al administrației locale de dezvoltare a infrastructurii educaționale din cartierele Clujului, precum este și hub-ul educațional din Borhanci. 


CITEȘTE ȘI: 
Continuă lucrările la hub-ul educaţional din Borhanci. Dan Tarcea, viceprimarul Clujului: „Investiţie de aproape 100 de milioane de euro.”

Investiția constă în construirea unei școli în cartierul Bună Ziua și amenajarea parcelei cu alei, platforme, spații verzi, dar și propunerea unei străzi de acces care să deservească școala. 

Lucrarea presupune realizarea unui drum de acces cu două benzi de circulație, amenajarea pistei de biciclete și a traseului pietonal, iar clădirea școlii va fi realizată pe două nivele. 


Valoarea proiectului este estimată la 150.422.708,61 lei cu TVA, cu finanțare din bugetul local. 

Pentru realizarea investiției s-a ales amplasamentul delimitat de strada Bună Ziua la nord, strada Augustin Buzura la est și parcele private/terenuri încadrate în zona verde la sud.

Construcția va cuprinde spațiile tehnice, parcare subterană, adăpost de apărare civilă, bibliotecă, zonă administrativă, spațiu pentru asistență medicală (cabinet stomatologic, cabinet logoped/psihologic, cabinet medical și sală de tratament), 27 de săli de clasă, 4 laboratoare, ateliere și sală de sport. Sala de lectură, cu depozit de carte pentru elevi, va putea permite accesul pentru 110 elevi. 

Durata de realizare a proiectului este estimată la 24 de luni, din care lucrările de execuție – 18 luni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi ani pentru realizarea școlii gimnaziale din cartierul Bună Ziua. Investiție de 30 de milioane de euro în infrastructura educațională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter