Administrație

Legătura Brâncuși - Borhanci, finalizată în decembrie!

Legătura strada Constantin Brâncuși – strada Borhanciului, drum care face parte din centura metropolitană, va fi finalizată în decembrie, potrivit viceprimarului Dan Tarcea.

Primul drum de legătură al centurii metropolitane | Foto: monitorulcj.ro Primul drum de legătură al centurii metropolitane | Foto: monitorulcj.ro

 

 


Au început lucrările în teren pentru realizarea primului drum de legătură din cadrul proiectului centurii metropolitane a Clujului.

 


Lucrările vizează extinderea aceesului pe un traseu de 380 m și facilitarea traficului rutier din zona cartierului Borhanci spre strada Constantin Brâncuși. Lucrările vor fi gata în decembrie, a anunţat Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. 

„Am deschis cel mai nou şantier pentru fluidizarea traficului. Este o bretea de legătură între strada Borhanciului şi strada Constantin Brâncuşi, 380 de metri cu o lăţime de 5 metri. Face parte din primul drum de legătură cu centura metropolitană, primul drum care intră în sarcina Primăriei din proiectul centurii. Proiectul a fost început luni, 14 octombrie. Lucrările sunt destul de avansate. Primul strat de balastru este turnat. Vor fi patru straturi de agregate naturale, de piatră şi de balastru. Apoi vor fi alte 3 straturi de asfalt. Va fi şi o turbo-giraţie. Ea va fi realizată în momentul în care va exista conexiunea cu centura metropolitană. Am făcut acest demers pentru a putea să fluidizăm ieşirea din cartierul Borhanci. Estimarea este că până în data de 15 decembrie această lucrare ar trebui să fie gata. Mă bucur că am reuşit cu cei de la USAMV să preluăm acest teren de la ei. Este vorba de peste 1,2 hectare de teren. Preluarea terenului a fost destul de dificilă, pentru că a trebuit să schimbăm legislaţia, pentru că a fost o staţiune de cercetare şi nu pot fi expropriate aceste staţiuni de cercetare”, a declarat Dan Tarcea, pe pagina de Facebook. 


Centura metropolitană a Clujului

Lucrările în teren la primul tronson al centurii metropolitane Cluj au început în primăvara acestui an (mai 2024).

La începutul lunii octombrie a fost înregistrată o ofertă în cadrul licitației pentru execuția celui de-al doilea tronson al centurii ocolitoare.


CITEŞTE ŞI
Lucrări în teren la primul drum de legătură al centurii metropolitane. Noul traseu va facilita accesul în zona Borhanci.

Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35” va fi realizată în două etape și va avea în total 42 de kilometri, cu o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. Au început lucrările în teren la Centura Metropolitană Cluj. Emil Boc: „Marile proiecte ale Clujului intră în faza de implementare”.

„Prima lopată” pentru centura metropolitană, vineri! Boc: „Avem autorizația de construire”

Ultimele Stiri
abonare newsletter