Administrație

Lucrările la Park&Ride-ul de la Aeroport se apropie de final. Circulația pe strada Traian Vuia, redeschisă în octombrie.

Lucrările la Park&Ride-ul de la Aeroport se apropie de final, a anunțat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. La sfârșitul lunii octombrie se va circula pe 4 benzi, pe strada Traian Vuia.

Park&Ride-ul de la Aeroport | Foto: Emil Boc - Facebook Park&Ride-ul de la Aeroport | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Lucrările la Park&Ride-ul de la Aeroport se apropie de final, a anunțat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. La sfârșitul lunii octombrie se va circula pe 4 benzi, pe strada Traian Vuia.

Park&Ride-ul de la Aeroport | Foto: Emil Boc - Facebook

„Începând de marți, 22 octombrie, se va reda circulația pe strada Traian Vuia, la nivel de strat de uzură, pe 4 benzi. Investiție de 16,5 milioane euro în infrastructură, cu peste 800 locuri de parcare și facilitarea transportului în oraș. Proiectul Park&Ride prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare a autovehiculelor, dar și a unui terminal de tip autogară pentru transportul în comun. Stadiul actual al proiectului de infrastructură este de 93%, lucrarea având termen de finalizare luna decembrie a acestui an. De asemenea, lucrările continuă la amenajarea terminalului tip autogară, care cuprinde două corpuri, copertine și o piațetă publică. Suprafața amenajată este de aprox. 3400 m2. Proiectul cuprinde și realizarea unui sens giratoriu de mare viteză pentru facilitarea accesului în parcare dinspre Municipiul Cluj-Napoca, dar și pe sensul către Apahida. Valoarea contractului de execuție lucrări este de 16,5 milioane euro (TVA inclus); constructor: TCI Contractor General SA”, a transmis Emil Boc, pe pagina de Facebook.


Park&Ride-ul de la Aeroport | Foto: Emil Boc - Facebook

Potrivit primarului Emil Boc, s-au realizat următoarele până în prezent:
- au fost amenajate 865 de locuri de parcare, dintre care 39 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride, 788 locuri de parcare pentru autovehicule și 8 peroane pentru autobuze;
- au fost amenajate spații verzi atât între locurile de parcare, cât și perimetral; 
- au fost plantați până acum 280 de arbori, din care 64 de arțari, 57 de carpeni și 159 de tei;
- pentru mijloacele de transport în comun s-au organizat stații echipate cu dotările necesare.

Park&Ride-ul de la Aeroport | Foto: Emil Boc - Facebook

În toamna anului 2023 au început lucrările pentru realizarea unui Park&Ride în proximitatea Aeroportului Inernațional „Avram Iancu” din Cluj.


Strada Traian Vuia, reamenajată

Pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca se va putea circula pe 4 benzi.

Strada Traian Vuia | Foto: Emil Boc - Facebook

Astfel, în privința reamenajării străzii Traian Vuia, proiectul cuprinde zona de acces în Park&Ride, nou sens giratoriu, trotuare, respectiv relocare stație pentru transportul în comun.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Park&Ride-ul de la Aeroport va fi realizat până la finalul anului. Viceprimarul Dan Tarcea: „Discutăm de lucrări realizate de peste 30%”

Patru benzi de circulaţie pe strada Traian Vuia. Emil Boc: „La final de octombrie, lucrările vor fi încheiate”.

Economie la bugetul local. Proiectul Park&Ride-ului de la Aeroport, finanțat prin fonduri europene

Ultimele Stiri
abonare newsletter