Administrație

Bani de la Consiliul Judeţean pentru comunele din Cluj. Investiții în autobuze școlare și infrastructura termică.

Bani de la Consiliul Judeţean Cluj pentru susţinerea a şase comune.

Investiții în autobuze școlare și infrastructura termică, în comunele din Cluj | Foto: Emil Boc - Facebook Investiții în autobuze școlare și infrastructura termică, în comunele din Cluj | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Consiliul Judeţean Cluj a aprobat joi, 17 octombrie 2024, proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume din fondul de rezervă al bugetului Județului Cluj.

 


Fondurile astfel aprobate de forul administrativ județean sunt destinate asigurării transportului elevilor în comunele Ceanu Mare, Recea-Cristur, Gilău și Căpușu Mare, precum și înlocuirii centralelor termice aflate în dotarea școlii din Sâncraiu, respectiv la clădirea ce deservește Subunitatea de Pompieri Mociu.

„Cu ajutorul acestor bani alocați din bugetul propriu răspundem unor nevoi reale ale comunelor. 97% din fondurile aprobate sunt destinate sprijinirii procesului educațional din şase comune clujene. Această alocare are la bază dorința noastră de a facilita accesul la educație al tuturor copiilor clujeni, indiferent că aceștia provin din mediul urban sau cel rural”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 


Autobuze pentru elevi şi două centrale termice noi

În vederea achiziționării unui nou microbuz școlar, comuna Ceanu Mare, cea mai mare comună ca și suprafață din județ și care are înregistrați 300 de elevi, va beneficia de 250.000 lei din fondul de rezervă. 

De asemenea, pentru înlocuirea vechiului microbuz care deservește elevii din cele nouă sate ale comunei Recea-Cristur, autoritatea locală a primit tot suma de 250.000 lei. Aceeași sumă a fost alocată și comunei Gilău, ajutorul urmând a fi utilizat cu același scop, de achiziționare a unui nou mijloc de transport al școlarilor. 


CITEŞTE ŞI
600 de mașini eliminate din trafic în fiecare zi, prin intermediul proiectului autobuzelor școlare. Efort financiar de 8 milioane de euro.

Nu în ultimul rând, comuna Căpușu Mare a primit o alocare în valoare tot de 250.000 lei pentru cumpărarea unui nou microbuz.

De asemenea, în vederea desfășurării în condiții optime a cursurilor pentru cei 211 elevi ai școlii din Sâncraiu, Consiliul Județean Cluj a acordat comunei Sâncraiu suma de 250.000 lei pentru achiziționarea a opt centrale termice necesare încălzirii spațiilor școlii. 


Totodată, suma de 39.000 lei a fost acordată comunei Mociu, în vederea înlocuirii centralei termice de la clădirea aparținând comunei Mociu care a fost dată în folosință cu titlu gratuit Subunității de Pompieri Mociu. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria pregătește investiții suplimentare pentru transportul elevilor cu autobuzele școlare și pentru asigurarea condițiilor de studiu în școlile aflate în proces de modernizare

Elevii din zona metropolitană a Clujului, transport gratuit pe toate liniile de autobuz din municipiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter