Administrație

Exproprieri pentru realizarea noului pod auto peste Someșul Mic, pe strada Fabricii de Zahăr. Valoarea despăgubirilor este de peste 1,4 milioane de lei.

Începe procedura de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere pentru realizarea podului auto de pe strada Fabricii de Zahăr.

Exproprieri pentru noul pod auto de pe strada Fabricii de Zahăr|Foto: Google Maps Exproprieri pentru noul pod auto de pe strada Fabricii de Zahăr|Foto: Google Maps

 

 


În primăvara acestui an, Primăria anunța construcția unui nou pod auto peste râul Someșul Mic, în zona străzii Fabricii de Zahăr, investiție de peste 56 milioane de lei. 

CITEȘTE ȘI: 
Pod auto nou pe strada Fabricii de Zahăr, spre Bulevardul Muncii, în locul pasarelei pietonale. Va costa peste 56 de milioane de lei.

Consilierii locali vor aproba, în ședința de săptămâna viitoare, declanșarea procedurii de expropriere necesare pentru construcția noului pod auto. 


Astfel, Consiliul Local va dezbate, marți, deschiderea procedurii de expropriere ce vizează în total trei terenuri și șase construcții: două terenuri și patru construcții de pe coridorul de expropriere se regăsesc în zona cartierului Iris-Valea Chintăului, iar un alt teren cu două construcții este situat în zona cartierului Bulgaria. 

Potrivit analizei realizate de evaluatorul autorizat ANEVAR, valoarea despăgubirilor este estimată la 1.470.150,92 lei. 


„Se aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investițtii «Construire pod peste râul Someșul Mic strada Fabricii de Zahăr în municipiul Cluj-Napoca» în suprafață de 22764 mp”, potrivit proiectului de hotărâre. 

„Se aprobă declanșarea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică de interes local, a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasament (...). Se aprobă sumele individuale aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes local”, se mai arată în documentație. 


Intenția de expropriere a imobilelor cuprinse în coridorul de expropriere și lista imobilelor ce urmează a fi expropriate vor fi notificate prin poștă tuturor proprietarilor. 

Un nou pod peste Someș: Două benzi auto, trotuare și piste velo

Noul pod de pe strada Fabricii de Zahăr este situat pe tronsonul cuprins între strada Plevnei și Câmpina, la sud, și Bulevardul Muncii, la nord. Podul auto cu două benzi de circulație, trotuare, piste de biciclete și aliniament verde va fi realizat în locul pasarelei suspendate existente.


Lungimea totală amenajată este de 769 ml, partea carosabilă va avea o lățime de 7 m. Lungimea trotuarelor și a pistelor de biciclete va fi de 769 m și vor fi amenajate 15 locuri de parcare. Suprafață totală a terenului amenajat este de 22.764 mp.

Durata de realizare a investiției este de 18 luni, iar durata de realizare a lucrărilor, de 12 luni.

„Studiul de fezabilitate propune modernizarea şi reconfigurarea străzii Fabricii de Zahăr, pe toată lungimea studiată, prin decaparea integrală a structurilor rutiere existente şi punerea în operă a unei structuri rutiere noi semirigide, creearea unor spatii destinate circulației pietonale şi de biciclete pe ambele părtii ale carosabilului și înlocuirea pasarelei pietonale existente cu un pod nou pe arce zăbrelite cu calea jos, asigurând astfel continuitate desfăşurării circulaţiei atât de vehicule, cat şi pietonale şi de biciclete”, se arată în documentul studiat.

Noul pod va facilita accesul clujenilor în zona de nord a orașului. Astfel, construcția va conecta partea nordică de cea sudică a străzii Fabricii de Zahăr, în locul actualului pod pietonal. 

Prin realizarea acestui proiect se urmărește realizarea unui culoar de mobilitate urbană care să accesibilizeze zona şi să prioritizeze transportul public, dar şi deplasarea în siguranţă cu mijloace de transport alternative sau deplasarea pietonală. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pod peste Someș, în cartierul Iris! Va crea o nouă conexiune cu Bulevardul Muncii și ieșirea din oraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter