Administrație

Se modifică tarifele pentru studenți la abonamentele de transport public. Cât costă un abonament cu 120 de călătorii?

Un nou plan tarifar pentru abonamentele la transportul public în comun din Cluj, pentru studenți, aplicat de la 1 noiembrie.

Cât vor plăti studenții pentru un abonament cu 120 de călătorii de la 1 noiembrie|Foto: Emil Boc-Facebook Cât vor plăti studenții pentru un abonament cu 120 de călătorii de la 1 noiembrie|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


Consilierii locali au aprobat, marți, noile tarife pentru transportul public în comun din Cluj în cazul abonamentelor de care beneficiază studenții. 

Cât vor plăti studenții pentru un abonament cu 120 de călătorii?

Studenții din Cluj-Napoca vor suporta o parte din costul abonamemtului lunar pentru mijloacele de transport public din oraș. 


CITEȘTE ȘI: 
600 de mașini eliminate din trafic în fiecare zi, prin intermediul proiectului autobuzelor școlare. Efort financiar de 8 milioane de euro.

Dacă anul trecut aceștia beneficiau de gratuitate, astfel încât costurile pentru abonamente erau suportate din fondurile publice în urma parteneriatului dintre administrația locală cu universitățile clujene, de la 1 noiembrie studenții vor achita o sumă de 55 de lei pentru abonamentul lunar cu 120 de călătorii. 

„Se aprobă stabilirea abonamentului lunar pentru studenți, cu 120 de călătorii, pe raza municipiului Cluj-Napoca, la prețul de 55 de lei, practicat de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA, începând cu data de 1 noiembrie 2024”, potrivit proiectului de hotărâre aprobat, marți, în Consiliul Local. 


Universitățile suportau 90% din valoarea abonamentului, iar diferența de 10% era acoperită din fonduri de la bugetul local. Însă, studenții au întâmpinat dificultăți la decontarea abonamentelor, „motivat de faptul că nu au existat fonduri suficiente alocate cu titlu de subvenție de la bugetul de stat.

Astfel, numărul abonamentelor eliberate studenților a scăzut, fapt ce a generat o creștere a numărului de mașini pe raza municipiului”, se arată în documentația citată. 


Astfel, de la 1 noiembrie 2024, studenții, masteranzii și doctoranzi vor achita un tarif redus de 55 de lei pe lună pentru transportul public în comun. 

Decizia este motivată prin dificultățile apărute în decontarea subvențiilor către Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. De altfel, în condițiile în care nu există suficiente fonduri pentru a acoperi valoarea subvențiilor de la bugetul de stat, administrația locală a decis aplicarea unui tarif redus în cazul abonamentelor studenților la transportul public. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

600 de mașini eliminate din trafic în fiecare zi, prin intermediul proiectului autobuzelor școlare. Efort financiar de 8 milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter