Administrație

600 de mașini eliminate din trafic în fiecare zi, prin intermediul proiectului autobuzelor școlare. Efort financiar de 8 milioane de euro.

Prin intermediul programului de transport gratuit al elevilor la școală, proiect susținut de Primăria Cluj-Napoca, 600 de mașini sunt eliminate din trafic în fiecare zi.

Sute de mașini eliminate zilnic din trafic, prin intermediul proiectului autobuzelor școlare|Foto: Emil Boc-Facebook Sute de mașini eliminate zilnic din trafic, prin intermediul proiectului autobuzelor școlare|Foto: Emil Boc-Facebook

 

 


Autobuzele pentru transportul elevilor din municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană sunt pregătite pentru a intra pe trasee de luni, 9 septembrie, când elevii vor începe prima zi din anul școlar 2024-2025

Astfel, pe lângă celelalte proiecte de investiții în infrastructura școlară, prin care peste 70 de creșe, grădinițe și școli sunt modernizate printr-un proiect de 3,5 milioane de euro sau programul voucherelor sportive în valoare de 500 de lei pentru a încuraja elevii să practice sportul, administrația locală pregătește continuarea proiectului autobuzelor școlare pentru elevi. 


Dacă în 2022, prin intermediul transportului școlar gratuit oferit elevilor au fost scoase din trafic 200.000 de mașini, anul trecut prin derularea acestui program 600 de autovehicule au fost scoase zilnic din trafic. 

Costuri de 8 milioane de euro pentru transportul gratuit al elevilor 

Chiar dacă efortul financiar este unul substanțial, primarul Emil Boc spune că programul de transport gratuit pentru elevi a dat roade, astfel că elevii din ciclul 1-IV pot dispune de un serviciu sigur de transport, sens în care administrația locală va continua să sprijine proiectele educaționale.


CITEȘTE ȘI: 
Primăria Cluj-Napoca a atras 25 de milioane de euro din fonduri europene pentru construcția noului liceu din Borhanci, extinderea Școlii „Ion Creangă” și dotarea cu echipamente IT a unităților de învățământ din municipiu.

Astfel, sute de mașini au fost scoase zilnic din trafic. 

„Am pregătit tot pentru transportul gratuit al elevilor la școală. 


Este un proiect pe care l-am susținut, chiar dacă transportul gratuit al elevilor din Cluj și din zona metropolitană la școală ne costă opt milioane de euro

Deja cei 33.500 de elevi își pot încărca abonamentele de la automatele Companiei de Transport Public amplasate în oraș, sau de la centrele de distribuție a biletelor


Astfel, asigurăm 14 trasee pentru autobuzele școlare, care scot peste 600 de mașini din trafic în fiecare zi!, pentru elevii din clasele I-IV. Nu este doar un proiect ce implică susținere financiară și infrastructura logistică necesară, ci și resursa umană, în condițiile în care în autobuze sunt prezenți agenți ai Poliției Locale, astfel încât elevii să ajungă în siguranță la școală, iar mai apoi acasă”, a explicat, joi, edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 

Proiectul „Autobuzelor școlare cu circuit închis” a fost implementat în septembrie 2018, în urma procesului de Bugetare participativă din anul anterior, fiind unul dintre proiectele câștigătoare. 

Inițiat ca proiect pilot pe 5 trasee, extins ulterior de la 5 la 12 trasee, programul „Autobuze școlare” a ajuns la 14-15 trasee și acoperă dus-întors o distanță de peste 200 km/zi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autobuze școlare, în fiecare cartier al Clujului. 200.000 de mașini, scoase din trafic anul trecut de transportul pentru elevi!

Transport public gratuit pentru preșcolarii din Pata Rât. 30 de copii, duși zilnic cu autobuzul la Centrul „Țara Minunilor”

Peste 70 de creșe, grădinițe și școli, modernizate printr-un proiect de 3,5 milioane de euro. Emil Boc: „La Cluj, educația este o prioritate strategică!”

Elevii din Cluj, încurajați să facă mișcare, prin intermediul voucherelor sportive. Emil Boc: „Să facem din mișcare o regulă a vieții de zi cu zi, un mod în care să ne simțim bine în orașul nostru!”

abonare newsletter