Administrație
Aquapark la Cluj: proiectul de 3.000 de locuri, la un pas de aprobare
Etapă importantă pentru realizarea Aquapark-ului din Cluj. PUZ-ul proiectului pentru realizarea centrului acvatic din cartierul Grigorescu ajunge pe masa Consiliului Local.
Proiectul Aquapark-ului din Cluj ajunge pe masa Consiliului Local. Complexul va avea o capacitate de 3.000 de persoane pe zi.|Foto: primariaclujnapoca.ro
În toamna anului trecut, Planul Urbanistic Zonal al Aquapark-ului din Grigorescu s-a aflat în etapa de consultare publică. Anterior, Comisia de Urbanism din Primăria Cluj-Napoca a avizat favorabil studiul de fezabilitate și PUZ-ul pentru viitorul aquapark al Clujului, astfel încât proiectul urmează să fie aprobat săptămâna viitoare de consilierii locali.
CITEȘTE ȘI:
Aquapark-ul, realizat de Primărie alături de un partener privat. A fost obținut avizul de mediu pentru obiectiv.
După avizarea favorabilă a planului urbanistic va urma etapa realizării proiectului tehnic, precum și a procedurilor specifice în vederea execuției lucrărilor în teren.
Aquapark-ul ștrand Grigorescu, proiect de interes municipal
Viitorul aquapark va fi amenajat pe o suprafață de peste 5 hectare de teren în cartierul Grigorescu. Capacitatea de deservire a complexului va permite un flux de aproximativ 3.000 de persoane/zi pe timpul verii, dintre care 800 la interior și 2.200 de persoane la exterior.
În prezent, în municipiul Cluj-Napoca nu există un centru acvatic care să asigure activități de agrement pe tot parcursul anului. Construirea unei baze de agreement Aquapark Cluj-Napoca este prevăzută în Strategia integrată de dezvoltare urbană 2021-2030.
CITEȘTE ȘI:
Proiectul Aquapark-ului din Grigorescu, aprobat de urbaniștii clujeni. Capacitate de 3.000 de persoane pe zi și acces tot anul.
Pe terenul de peste 5 hectare de teren se propune construirea și amenajarea unui aquapark (interior și exterior), prin revitalizarea fostului ștrand Sun și introducerea acestuia pe harta obiectivelor de agreement din municipiul Cluj-Napoca.
„Investiția reprezintă o dotare de interes municipal, relevantă la nivelul comunității locale în ceea ce privește creșterea calității vieții”, se arată în documentația citată.
Potrivit proiectanților, pentru ca acest complex de tip aquapark să fie fezabil, el trebuie să funcționeze atât în sezonul cald cât și în sezonul rece, adică o perioadă de funcționare de 12 luni.
Aquapark-ul va fi constituit din corpul clădirii principale, care va fi funcțional pe tot parcursul anului și va adăposti vestiare, spații de alimentație publică, ansamblu de Wellness și spa, sală de fitness, aerobic și Cycling, dar și un ansamblu de bazine acoperite.
În ceea ce privește amenajările exterioare, vor fi prevăzute locuri de joacă pentru copii diferențiate pe categorii de vârste, dar și zone destinate adulților respectiv zona de fitness în aer liber. Astfel, în zona exterioară de agrement vor fi amenajate mai multe bazine exterioare destinate adulților și copiilor, precum și un ansamblu tobogan exterior independent, cu bazin de aterizare și mobilier specific în bazinele pentru copii.
Pe lângă spațiile comerciale și de alimentație publică, proiectul prevede o parcare subterană cu 249 de locuri.
Propunerea de realizare a Aquapark-ului din Cluj are în vedere dezvoltarea unui obiectiv care să servească atât locuitorilor zonei cât și turiștilor, devenind astfel deopotrivă un obiectiv economic care să genereze venituri la bugetul local. Aquapark-ul ar putea fi realizat prin intermediul unui parteneriat public-privat.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: