Administrație
Proiect uriaș al Consiliului Județean Cluj: toți locuitorii județului vor avea acces la rețeaua de apă potabilă!
Fonduri europene pentru dezvoltarea rețelei de apă din județul Cluj. Consiliul Județean investește peste 10 milioane de euro pentru eficientizarea sistemului centralizat de apă și canalizare.

Compania de Apă Someș SA a scos la licitație contractul de achiziție a nu mai puțin de 43 de stații de pompare a apei potabile și uzate, ce urmează să fie amplasate pe teritoriul a 10 comune din județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca.
Zeci de stații de pompare a apei pentru zona metropolitană
În vederea eficientizării activității de distribuție și transport a apei potabile și menajere din județ vor fi cumpărate 13 de stații de pompare a apei potabile și 30 de stații de pompare a apei uzate, complet echipate și pregătite pentru a fi integrate în aplicația SCADA.
CITEȘTE ȘI:
Rețea continuă pentru serviciul de alimentare cu apă din Cluj la Sălaj, pe o distanță de peste 160 km. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „Apă din zona de munte, de la Tarnița, este de cea mai bună calitate”
După cum semnalează Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, de aceste echipamente vor beneficia, în special, clujenii din Zona Metropolitană Cluj-Napoca, areal care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare urbanistică fără precedent.
„Necesitatea montării acestor electropompe este dată de dorința eficientizării și asigurării continuității acestui serviciu public de interes județean, în contextul creșterii continue a numărului de consumatori deserviți de CASSA”, a explicat Alin Tișe.
Proiect de extindere a rețelelor de apă și canalizare în Cluj
Un alt proiect realizat de Consiliului Județean Cluj din fonduri europene prevede extinderea rețelelor de apă și canalizare în Cluj-Napoca și alte șase localități din județ. Investiția este de peste 10 milioane de euro și este finanțată din bani europeni.
Proiectul vizează extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în 11 localități din județul Cluj: Cluj-Napoca, Florești, Gherla, Mintiu Gherlii, Dej, Huedin, Bonțida, Cojocna şi satele Macău, Leghia, Băgara din comuna Aghireșu. Lucrările de extindere a rețelelor se vor realiza pe o lungime totală de 13,48 km pentru conductele de apă și, respectiv, de 33,99 km pentru conductele de canalizare.
„Aducem, din nou, un plus de bunăstare și confort clujenilor, cu ajutorul fondurilor europene. E o nouă investiție majoră, extrem de binevenită, cu ajutorul căreia extindem rețelele de apă și canalizare-epurare pentru clujenii care nu beneficiază încă de acest serviciu. Inițiativa vine în completarea celorlalte proiecte finanțate din fonduri europene, respectiv din fonduri proprii ale Consiliului Județean Cluj, obiectivul fiind acela ca județul Cluj să devină singurul din țară cu toți cetățenii racordați la apă potabilă în sistem centralizat”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 43,6 milioane de lei/circa 8,8 milioane de euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 8,2 milioane de lei.
Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 15 mai 2024 și 30 iunie 2026.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: