Administrație

Au început lucrările la Spitalul Pediatric Monobloc, unitate medicală construită de la zero. Alin Tișe: „Investiție pentru viitorul copiilor noștri”.

Alin Tișe a dat startul lucrărilor în teren la Spitalul Pediatric Monobloc, primul spital realizat de la zero în ultimii 30 de ani. „Investim pentru ca toți copiii să beneficieze de servicii medicale performante”, spune președintele Consiliului Județean Cluj.

Au început lucrările la Spitalul Pediatric Monobloc. Alin Tișe: „Este o investiție în viitorul copiilor noștri. De astăzi, Clujul intră într-o altă paradigmă în ceea ce privește sistemul medical”|Foto: monitorulcj.ro Au început lucrările la Spitalul Pediatric Monobloc. Alin Tișe: „Este o investiție în viitorul copiilor noștri. De astăzi, Clujul intră într-o altă paradigmă în ceea ce privește sistemul medical”|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Vineri, 28 martie, au început lucrările la Spitalul Pediatric Monobloc, o unitate medicală realizată de la zero și care va oferi servicii pediatrice integrate. 
 

 


Tișe: Realizăm un Spital Pediatric unic în România

În conferința de presă susținută cu prilejul începerii lucrărilor, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a subliniat că, prin realizarea unei infrastructuri medicale pediatrice moderne, Clujul își confirmă statutul de centru medical universitar de excepție.

„Începerea lucrărilor la Spitalul Pediatric Monobloc reprezintă un moment important pentru comunitatea clujeană și pentru sistemul medical din România și, de ce nu, pentru această parte a Europei. 
Și în ceea ce privește infrastructura medicală, Clujul construiește un spital unic în România. Este vorba de viitorul copiilor noștri, investim în acest spital pentru ca mâine să fie mai bine decât azi. Investim pentru ca în perspectivă, toți copiii să beneficieze de servicii medicale performante. De astăzi, Clujul intră într-o altă paradigmă în ceea ce privește sistemul medical”, a declarat Alin Tișe. 


Spitalul pediatric va deservi circa 50.000 de copii/an la nivel național. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, realizat în sistem monobloc, va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

„Prin această investiție, sistemul medical clujean își confirmă statutul de centru universitar și medical, iar prin faptul că va deservi întreaga regiune, acest spital va fi unic în zona noastră.
Proiectul reprezintă rezultatul unei munci de câțiva ani a colegilor noștri, iar pentru că de-a lungul timpului nu am renunțat, am ajuns astăzi la acest moment însemnat când începem efectiv lucrările în teren.
Guvernul și Ministerul Sănătății, dacă tot au spitale care nu pot fi finanțate, dacă pentru anumite spitale nici nu au fost încheiate licitațiile de execuție, au la Cluj două proiecte importane care abia așteaptă finanțarea: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul de Transplant, care are licitația încheiată și contractorul stabilit. Clujul poate atrage pentru aceste două mari obiective câteva zeci de milioane de euro. Odată început, proiectul Spitalului Pediatric Monobloc nu mai poate fi oprit”, a adăugat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Spitalul Pediatric Monobloc nu este doar un proiect al Clujului. Reprezintă un moment de cotitură pentru sistemul medical clujean, dar și național”. Foto: monitorulcj.ro
Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Spitalul Pediatric Monobloc nu este doar un proiect al Clujului. Reprezintă un moment de cotitură pentru sistemul medical clujean, dar și național”. Foto: monitorulcj.ro

Corp nou pentru o maternitate modernă

În perspectivă, Consiliul Județean Cluj ia în calcul realizarea unui corp de clădire pentru o maternitate modernă, adiacentă Spitatului Pediatric Monobloc.

„Acest teren dispune de o zonă care, în perspectivă, prin PUZ-ul pe care îl avem aici, este pregătită și pentru o maternitate, care să fie într-o clădire adiacentă Spitalului Pediatric Monobloc. Dar acest proiect poate fi realizat în perspectivă, dacă Ministerul Sănătății va dori să realizăm aici o maternitate modernă. Proiectul nostru vizează și o asemenea maternitate nouă”, a explicat Alin Tișe. 


Investiție de 1 miliard de lei și 4 ani pentru realizarea lucrărilor 

„Este un contract de mare importanță pentru noi, de aproximativ 1 miliard de lei. Suntem conștienți că este un proiect cu provocări mari, având o suprafață construită de 100.000 mp și trebuie executat în 48 de luni, dar noi vă asigurăm că această asociere este formată din companii mari, cu o vastă experiență în proiecte complexe și de anvergură, și vom aborda acest proiect cu maximă seriozitate, vom depune toate eforturile și vom construi cu tehnologii noi, astfel încât să ne vedem aici după patru ani, la inaugurarea acestui spital”, a declarat Sorin Greu, reprezentantul companiei BogArt.

Construirea Spitalului Pediatric Monobloc a fost atribuită asocierii BOG'ART - CCN ALTYAPI YATIRIMLARI VE İNŞAAT ANONIM ŞIKRETI - UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT - DACORUM GRUP - D.Z. MEDICALE - TERRATEST GEOTEHNIC S.A.,  prin lider al asocierii BOG’ART S.R.L, valoarea acestuia fiind de 970.011.238,95 lei, fără TVA.

După cum a arătat Alin Tișe, Consiliul Județean Cluj urmărește să realizeze aceste proiect cu finanțare prin Programul Operațional Sănătate, iar dacă va fi necesar, administrația județeană poate apela și la finanțarea prin Banca Europeană de Investiții (BEI). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat contractul de execuție pentru Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj. Alin Tișe: „Facem tot ca acest proiect să devină realitate”

Bugetul județului Cluj în 2025: Velo Apuseni și Spitalul pediatric monobloc, printre proiectele care primesc finanțare

Ultimele Stiri
abonare newsletter