Administrație

Cum arată Liceul Onisifor Ghibu după modernizare? GALERIE FOTO

Liceul „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca a fost modernizat și extins. Acesta dispune de săli de clasă moderne și dotări la standarde europene.

 

 


Proiectul de modernizare a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” (V-VIII) din cartierul Grigorescu a fost finalizat. Noul corp de clădire cu un regim de înălțime de P+3 cuprinde 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, sala de sport existentă a fost extinsă și modernizată. 

 


„În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în infrastructura educațională, cât și în politici publice pentru elevi și studenți. Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume, deoarece este lipsită de grija falimentului”, a transmis primarul Emil Boc.

Descrierea investiției:


- Extinderea imobilului cu spații de învățământ cu un corp nou

- Redistribuirea unor funcțiuni în imobilul existent


- Echiparea clădirii existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor cu cabină 

- Înlocuirea finisajelor la corpurile de clădiri existente și înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice, încălzire în imobilele existente


- Instalarea sistemelor de climatizare (încălzire, ventilare, răcire) și alimentare cu apă

- Instalarea unui sistem de management energetic integrat de tip BEMS

extinderea zonei anexelor sălii de sport

- Instalarea surselor de energie regenerabilă: panouri fotovoltaice pentru producere de energie electrică și panouri solare pentru producere de apa caldă menajeră. 

Prin finalizarea investiției municipalitatea vizează creșterea accesului, calității și atractivității educației prin dotarea cu echipamente didactice, echipamente IT, modernizarea utilităților și crearea de facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități în vederea reducerii abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.

Valoarea investiției este de 6 milioane de euro, iar resursele financiare provin din fonduri europene prin POR 2014-2020.

CITEȘTE ȘI:

Liceul Onisifor Ghibu a fost EXTINS. Are 33 de săli noi de clasă, 9 laboratoare și o sală de sport modernă. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter