Administrație

Se termină „calvarul” de pe Bulevardul 21 Decembrie. Emil Boc: „Știu că au fost mulți nervi în trafic și multă supărare”

Lucrările pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca se apropie de final. Începând de luni, 6 decembrie, șoferii vor putea circula în zonă fără restricții, a anunțat primarul Emil Boc.

Lucrările pe bulevardul 21 Decembrie, finalizate săptămâna viitoare. Lucrările pe bulevardul 21 Decembrie, finalizate săptămâna viitoare.

„I-am criticat de atâtea ori pe cei de la Diferit pentru lucrurile pe care nu le-au făcut așa cum mi-aș fi dorit. Pot să vă spun însă că acum s-au ținut de cuvânt în ceea ce privește lucrarea de pe 21 Decembrie. Bulevardul acesta trebuia să fie dat circulației în aprilie 2022. Vă pot spune că luni, de Moș Nicolae, vom avea și asfaltul terminat și marcajul făcut.

Mai este de turnat la noapte o porțiune de asfalt în câteva locuri pe 21 Decembrie, să se facă marcajele provizorii care vor fi după aceea definitive în aprilie anul viitor când va fi gata întreaga lucrare, inclusiv tot ce înseamnă trotuare iluminat modern. Dar, scăpăm de calvarul pe care l-am avut pe 21 Demcebrie și le mulțumesc clujenilor pentru înțelegere, știu că au fost mulți nervi în trafic și multă supărare, dar așa e și când îți faci o zugrăveală în casă, ai un anumit deranj o perioadă scurtă de timp”, a declarat primarul Emil Boc, vineri, la un post de radio local.


El a mai precizat că doar trotuarele vor mai trebuie să fie finalizate, lucrare care va dura până în luna aprilie a anului viitor.

„Dar, după aceea te poți bucura de o calitate a infrastructurii de nivel european. Se termină calvarul începând de luni”, a subliniat Boc.


Începerea lucrărilor, „chinul” șoferilor

Începând din 12 mai, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca au început să fie aplicate restricții de circulație, odată cu începerea lucrărilor de fezare a asfaltului de pe carosabil, fapt care a dus la o și mai mare îngreunare a traficului în zonă.

Separarea benzilor și a sensurilor de circulație a fost realizată cu balize unidirecționale, iar de atunci, seria plângerilor șoferilor aflați în trafic erau la rodinea zilei.


Potrivit administrației locale, planurile principale privind modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 au vizat creșterea confortului pietonilor și al celor care folosesc transportul în comun, dar și scoaterea traficului. De asemenea, s-a urmărit reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, implementarea unui sistem nou de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și a senzorilor de măsurare a traficului.

Proiectul a prevăzut ca pe tronsonul cuprins între Biserica Sfântu Petru și până la intersecția cu strada Regele Ferdinand să fie realizate benzi dedicate transportului public, lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban.


Proiectul a vizat următoarele lucrări de intervenție:

– construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor pentru bicicliști,
– crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete (bike sharing),
– construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone,
– plantarea de arbori, lucrări de realizare a sistemelor rutiere,
– lucrări de semaforizare.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta Calea Mănăștur după modernizare? GALERIE FOTO

abonare newsletter