Administrație

Centura Metropolitană, un vis frumos. Emil Boc: „Ministrul Drulă a scos Centura Metropolitană din PNRR”

Emil Boc dă vina pe Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, pentru că municipiul Cluj-Napoca nu va avea în viitorul apropiat o centură.

Cum ar putea să arate Centura Metropolitană Cum ar putea să arate Centura Metropolitană

 

 


Traficul din Cluj-Napoca devine din ce în ce mai sufocant și o centură de ocolorie a municipiului este cerută tot mai des de cetățeni.
 

Emil Boc a fost întrebat în cadrul unei emisiuni radio despre proiectul Centurii Metropolitane și a dezvăluit că o parte din vină îi aparține lui Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.


„Niciodată nu am cerut o prioritizare a proiectelor (n.r. Metroul înaintea Centurii). Noi, mă refer la administrația locală, am susținut în egală măsură toate proiectele. Centura Metropolitană a fost scoasă din PNNR. Dacă acest proiect era în continuare în PNRR, noi eram obligați să demarăm lucrările anul viitor. Ministrul Drulă a decis să scoată Centura Metropolitană din PNRR.”,  a transmis Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a ținut să mai arunce o serie de săgeți în curtea celor de la USR.


„Eu le-am spus celor din USR că nu știu ce discută pe la cafele, dar instituțional nu am vorbit niciodată despre prioritizarea unui proiect sau altul. Centura Metropolitană este un proiect important pentru Cluj și îl susține necondiționat. Proiectele din PNNR sunt finanțate cel mai rapid, deoarece știți bine că avem un termen pentru a le finaliza. Repet, ministrul Drulă a scos din PNRR Centura Metropolitană, deși ministrul Marcel Boloș a introdus acest proiect pe lista celor finanțate de PNRR.”, a adăugat Emil Boc.

Centura Metropolitană va avea 40 de kilometri

Conform primelor estimări, Centura Metropolitană va avea 41,8 kilometri, 20 de noduri rutiere și ar putea costa undeva la 250 de milioane de euro. Centura va începe din Gilău, de la nodrul Autostrăzii Transilvania și va traversa zona de nord a comunelor  Florești, Gilău și municipiul Cluj-Napoca până în Apahida, acolo unde va face joncțiunea cu Centura Vâlcele  - Apahida.

CITEȘTE ȘI:

Pași înainte pentru Centura Metropolitană a Clujului. Cele 20 de noduri rutiere, sigure pentru circulație

Pași înainte pentru Centura Metropolitană. Proiectul, în etapa de realizare a studiului de fezabilitate

Ultimele Stiri
abonare newsletter