Administrație

11 stații de transport în comun vor fi modernizate. Vezi care sunt acestea

Primăria Cluj-Napoca intenționează să modernizeze 11 stații de transport în comun din municipiu. În acest sens, a fost lansată licitația pentru servicii de proiectare a noilor stații.

11 stații de transport în comun vor fi modernizate 11 stații de transport în comun vor fi modernizate

 

 


Primăria Cluj-Napoca a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), licitația pentru încheierea unui acord-cadru pentru servicii de proiectare SF/DALI privind modernizarea a 11 stații de transport public în comun. 

 


Sunt vizate următoarele locații:

  • Str. I.P.Voitești f.n. (suprafața estimată=356 mp)
  • Str. Aurel Vlaicu f.n.- stația Atlas (s.est.=500 mp)
  • Str. Aurel Vlaicu/Siretului (s.est.=90mp)
  • Str. Observatorului - stație capăt (s.est.=160 mp)
  • Str. Unirii - stația Borsec (s.est.=75 mp)
  • Str. Primăverii - stația Minerva (s.est.=550 mp)
  • Str. Izlazului f.n. (s.est.=165 mp)
  • Str. Primăverii -stație capăt (s.est.=230 mp)
  • Str. Unirii f.n. - stația Snagov (s.est.=183 mp)
  • B-dul 1 Decembrie 1918 f.n. - stație capăt 9s.est.=440 mp)
  • Str. Observatorului fn. - vis-a-vis de I.E.I.A. (s.est.=270 mp).

Prin realizarea obiectivului de investiţii, se urmăreşte modernizarea celor 11 statii pentru transportul în comun din Municipiul Cluj-Napoca.


„Având în vedere faptul că stațiile existente pe locațiile enumerate mai sus nu mai corespund din punct de vedere estetic și tehnic și sunt uzate moral, este necesar ca acestea să fie gândite astfel încât din punct de vedere tehnic și operational să se alinieze la standardele internaționale în domeniu. În funcție de soluția identificată în Expertiza tehnică, dacă aceasta va fi de demolare, în cadrul propunerilor de amplasare a mobilierului stradal (stații), se va tine cont de configurația terenului, de ansamblul urbanistic general și caracteristicile ambiental zonale.

Se vor lua în calcul criterii atat estetice cât și functionale, incluzandu-se statiile care au posibilitatea de a fi oportune inclusiv pentru publicitate. Se vor prezenta minimum două scenarii care să trateze atât varianta modelelor existente pe piață la aceasta dată ca mobilier urban, cât și o variantă care să prezinte o soluție complexă care să înglobeze pe lângă funcțiunea principală de adapost pentru călători, o complementare în spațiile disponibile la un comerț civilizat și atractiv pentru cetățeni (ex.presa-carte). De asemenea se va lua în calcul refacerea pavajelor, trotuarelor, devierea de rețele edilitare (dacă este cazul), înlocuirea de stâlpi de iluminat public/ îngroparea în subteran a cablurilor aflate pe acestea (după caz)”, se arată în caietul de sarcini.


Valoarea estimată a contractului este de 249.398 lei, bani din bugetul local, iar criteriul de atribuire a contractului, prețul cel mai scăzut. 

Ofertele pot fi depuse până în data de 10 ianuarie 2022, la ora 15.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta stația de autobuz din Piața Gării după modernizare? Investiția se ridică la peste un milion de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter