Administrație

Licitația pentru Centura Metropolitană, organizată anul acesta. Proiectanții cer prelungirea termenului. Boc: „Vor intra pe lista rușinii dacă nu respectă termenele”

Documentația pentru Centura Metropolitană a Clujului va fi finalizată în luna martie, după care se va organiza licitația publică, a anunțat primarul Emil Boc.

 

 


„Termenul de finalizare a documentațiilor pentru centura metropoiltană este 31 martie, după care urmează aprobarea în Ministerul Transporturilor și apoi în Guvern a indicatorilor tehnico-economici. Ulterior, va fi organizată licitația de execuție.

 


Am prelungit la solicitarea proiectanților termenul cu trei luni de zile. Au ieșit public înainte de a le aproba prelungirea să explice de ce este nevoie de prelungire, motivul fiind complexitatea procedurilor, spun ei.

Le atrag atenția în modul cel mai elegant cu putință că vor intra pe lista rușinii dacă nu respectă termenele pe care și le-au asumat. Aici este vorba de proiecte majore ale comunității noastre cu care nu ne putem juca. Trebuie să facă din acest proiect o prioritate din tot ce au pe masă și sper că o vor face”, a declarat Emil Boc, luni, într-o conferință de presă.


Proiectul strategic TR35 - Drum TransRegio - Centura Metropolitană Cluj este dezvoltat de asocierea EXPLAN (lider de asociere), CADSIL SRL – TRANSINVEST BUDAPEST kft. – SPECIÁTERV ÉPITOMÉRNOKI kft.

Beneficiarul proiectului este Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin CNAIR, iar beneficiari indirecți sunt UAT-urile din zona metropolitană Cluj: Cluj-Napoca, Gilău, Florești, Apahida, Baciu, Feleacu.


În 27 octombrie 2021 au fost depuse la Agenţia de Protecţie a Mediului Cluj studiile aferente etapei de obţinere a Acordului de Mediu, respectiv: Raport privind impactul asupra mediului, Studiul de evaluare adecvată și Studiul de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter