Administrație

Sute de mașini abandonate, ridicate de pe domeniul public, la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a ridicat, în utlimii trei ani, aproape 500 de mașini abandonate pe domeniul public. Dintre acestea, au fost vândute aproape 400.

Primăria Cluj-Napoca a ridicat, în utlimii trei ani, aproape 500 de mașini abandonate pe domeniul public Primăria Cluj-Napoca a ridicat, în utlimii trei ani, aproape 500 de mașini abandonate pe domeniul public

 

 


În ultimii trei ani, au fost ridicate de pe domeniul public 469 mașini abandonate din care 394 s-au vândut, potrivit legii, a anunțat luni viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

 


Astfel, în 2019 au fost ridicate 124 de autoturisme, din care s-au vândut 81, în 2020, au fost ridicate 158 de mașini, fiind vândute 154 iar anul trecut, 187 mașini au fost ridicate de pe spațiul public din care 159 au fost vândute. 

„Sesizările dumneavoastră legate de mașini fără stăpân/abandonate pe spațiul public pot fi transmise prin aplicația MyCluj - disponibilă pe Google Play, în App Store și pe website-ul primăriei http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro - prin registratura primăriei, primăriile de cartier sau prin dispeceratul Politiei Locale (0264 - 955).  În urma sesizarilor dvs. sau a autosesizării agenților Poliției Locale, aceasta transmite somații deţinătorilor autovehiculelor cu aspect de maşini abandonate care pot fi identificați”, a precizat viceprimarul.


În cazul în care deținătorii acestor mașini nu pot fi identificați sau nu dau curs notificărilor transmise de Primărie, în vederea verificării documentelor legate de autovehicul, se aplică prevederile Legii nr. 421/2002 (modificată și completată de Legea 309/2006) privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

CITEȘTE ȘI:

Licitația pentru Parcul Zorilor merge mai departe! Primăria plătește peste 7 milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter