Administrație
Bani pentru sport de la Primăria Cluj-Napoca. Cea mai mare finanțare, primită de „U” Cluj
Peste două milioane de euro vor primi structurile sportive clujene din partea Primăriei Cluj-Napoca, în vederea susținerii activităților acestora.
„U” Cluj primește cea mai mare finanțare de la Primărie. Foto: FC Universitatea Cluj.
Proiectele prin care se oferă sprijin financiar cluburilor sportive clujene au fost aprobate, marți, în ședință extraordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca. În total, 39 de structuri vor beneficia de finanțare din partea municipalității.
Anul acesta, a fost alocată din bugetul local suma de 10.450.000 de lei pentru sprijinirea sectorului sportiv, în ușoară creștere față de 2021 (9.813.000 lei).
Cum au fost împărțiți banii?
Cea mai mare sumă a fost primită de Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj, care obține o finanțare de 4.000.000 de lei (800.000 euro) de la bugetul local pe anul 2022. Suma a fost oferită ca formă de sprijin pentru lupta spre accederea în Liga 1.
De asemenea, echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca primește 300.000 euro (1.500.000 lei), în urma performanțelor excepționale din ultimele sezoane. FC U Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, va beneficia de o finanțare în valoare de 165.000 de lei.
Clubului Sportiv CFR Cluj i-a fost alocată suma de 82.000 de lei.
Ce cluburi sportive au mai primit finanțare?
Din bugetul local pe 2022 au mai fost alocate sume de bani următoarelor structuri sportive:
- Asociației Județene de Lupte Cluj, Clubului Sportiv Municipal Cluj-Napoca, Clubului Sportiv „TranSilva”, Clubului Sportiv „Voința”, Asociației Județene de Ciclism și Triatlon Cluj, Asociației Județene de Atletism Cluj, Asociației Club Sportiv Poli Karate, Clubului Sportiv „Fotbal-Tenis Răzvan”, Asociației Club Sportiv Cluj Crusaders, Asociației Club Sportiv DIVG Cluj, Asociației Județene de Baschet Cluj, Clubului Sportiv Savu Racing, Asociației Județene de Judo Cluj, Asociației Club Sportiv Paralimpic Salvia 2000, Federației Române de Karate WUKF, Clubului Sportiv Politehnica Cluj-Napoca, Federației Române de Gimnastică Ritmică, Federației Române de Tenis de Masă, Asociației Clubul Sportiv „Women in Motorsport” (Femei în Sportul cu Motor), Clubului Sportiv „Fotbal-Tenis Nord-Vest” Cluj-Napoca, Asociației Club Sportiv Flat Out Motorsport, Clubului Sportiv Univers, Clubului Sportiv Sănătatea – Servicii Publice, Asociației Clubul Sportiv Delta Mixed Martial Arts Academy, Asociației Județene de Box Cluj, Asociației Club Sportiv Academia de Fotbal Viitorul Cluj, Clubului Sportiv „Luceafărul” Cluj-Napoca, Asociației „Club Sportiv Sports Culture”, Asociației Clubul Sportiv „Olimpic Star” Cluj-Napoca, Federației Române de Gimnastică, Clubului Sportiv Danny Ungur Racing, Clubului Sportiv al Surzilor Tăcerea Cluj, Clubului Sportiv „Motorhome Napoca Rally Team” și Clubului Sportiv BMP-Motorsport.
„Cea mai mare sumă, după cum vedeți, este alocată Clubului Sportiv U Cluj. Orașul își face datoria și respectă acest blazon al Universității, ca de altfel și celelalte cluburi și asociații din municipiu, pornind cu clubul emblemă, care este Universitatea Cluj. Nu vom înceta să spunem că sportul reprezintă cel mai important medicament pentru sănătatea noastră din toate punctele de vedere. Un stil de viață sănătos începe cu mișcare și sport”, a precizat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței extraordinare de marți a forului administrativ.
CITEȘTE ȘI: