Artă & Cultură

Cum va arăta muzeul din Florești? Va fi primul muzeu construit în Transilvania în ultimii 100 de ani. FOTO

Muzeul Identității Transilvănene care se va construi în Florești va fi primul muzeu din Transilvania construit de la zero în ultimii 100 de ani. Vezi cum va arăta.

Primul muzeu construit de la zero în Transilvania, în ultimii 100 de ani /  Foto: Hegedüs Csilla - Facebook Primul muzeu construit de la zero în Transilvania, în ultimii 100 de ani / Foto: Hegedüs Csilla - Facebook

 

 


Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, a postat pe Facebook câteva fotografii cu proiectul muzeului care se va construi în comuna Florești, prin fonduri PNRR.

„Sunt foarte mândră de acest proiect. Datorită PNRR, aici se va realiza cea mai mare investiție turistică și culturală din Transilvania. Iubesc acest proiect pentru că nu va fi doar un complex interactiv despre istoria etniilor care trăiesc aici, dar va fi și un spațiu de socializare. Și de asta avem întotdeauna nevoie. Zona verde din jurul muzeului va fi un loc prietenos și primitor unde te poți plimba și relaxa. Această investiție de 15 milioane de euro va crea un muzeu care va stimula turismul și poate deveni mândria noastră. În plus, aceasta va fi prima clădire independentă a Muzeului de Istorie a Transilvaniei!”, a spus Hegedüs Csilla, purtătorul de cuvânt al UDMR.


Așa va arăta muzeul din Florești /  Foto: Hegedüs Csilla - Facebook

Primul muzeu construit de la zero în Transilvania, în ultimii 100 de ani

Galeria Istorică a Transilvaniei, finanțată prin PNRR, va avea sediul în comuna Florești din Cluj. Investiția se ridică la 15 milioane de euro și construcția ar putea dura patru ani. Acesta va fi primul muzeu construit de la zero în Transilvania în ultimii 100 de ani.

Primul muzeu construit de la zero în Transilvania, în ultimul secol /  Foto: Hegedüs Csilla - Facebook

Investiția va fi făcută de Ministerul Culturii și este prevăzută prin PNRR. Clădirea va avea trei etaje și va fi construită pe un teren de 12.000 mp din Florești, pus de comună la dispoziția Ministerului Culturii pentru a-l opera și a demara toate procedurile necesare construcției. Pe suprafața terenului vor fi amenajate și parcări și zone verzi, în care vor fi desfășurate alte activități culturale.


Costurile totale ale construcției sunt estimate la 15 milioane euro, fără TVA, din care 12 milioane euro, fără TVA, sunt destinați pentru proiectare și execuție, iar diferența pentru dotări.

Conform termenelor impuse prin PNRR, muzeul ar trebui să fie finalizat până în 2026, astfel lucrările având o durată de patru ani de zile.

CITEȘTE ȘI:

Pași înainte pentru Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Florești. Cedarea terenului către stat, votată de Consiliul Local

Un BEFORE/AFTER excepțional. Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a RESTAURAT o piesă vestimentară din sec. XVII

abonare newsletter