Auto

Crește interesul românilor pentru mașinile hibride, în timp ce se reduce cota de piață a mașinilor electrice noi.

Cota de piață a mașinilor electrice din România s-a redus la jumătate, în aprilie, în timp ce autovehiculele hibride încep să atragă tot mai mulți șoferi.

Interes crescut pe piața auto pentru mașinile hibride/Foto: pexels.com Interes crescut pe piața auto pentru mașinile hibride/Foto: pexels.com

 

 


La începutul lui 2023, România avea înregistrate 39.271 de mașini electrice. În martie 2024 au fost înmatriculate 660 de mașini electrice, o scădere de 36% față de aceeași perioadă a anului trecut. 

CITEȘTE ȘI: 
Piața mașinilor electrice noi, în scădere cu peste 10% la nivel european. Cu cât s-a redus numărul înmatriculărilor în România.

În aprilie 2024, autoturismele „electrificate” au o creștere de +46.8%, realizând o cotă de piață de 23,5% din care autoturismele pur electrice înregistrează o scădere de -18,3%, realizând o cota de piață de 5.5%, potrivit analizei publicate, luni, de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). 


Astfel, mașinile electrice au avut o cotă de piață de 5,5%, față de 13% în a patra lună a anului trecut. Mașinile electrificate (electrice, plug-in hibride și full hibride) au înregistrat o cotă de 23%.

Pe segmentul mașinilor electrice, cele mai bine vândute au fost Dacia Spring (265 de unități), Tesla Model 3 (150 de unități) și Renault Megane (52 de unități).


În 2023, în România au fost înmatriculate 15.318 de autoturisme electrice.

Vânzările de autoturisme s-au majorat cu peste 30%

Luna trecută au fost înmatriculate 13.047 de unități, cu o treime mai multe decât în aprilie 2023, astfel încât înmatriculările de autoturisme noi sunt în creștere cu +33,2% față de aprilie 2023.


La nivelul întregii piețe, cele mai populare modele au fost Logan, Duster, Sandero, Toyota Corolla și Skoda Octavia.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Piața mașinilor electrice noi, în scădere cu peste 10% la nivel european. Cu cât s-a redus numărul înmatriculărilor în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter