Economie
Un manager în resurse umane poate câștiga până la 2.200 de euro/lună. Cererea este mare în Cluj-Napoca
Un manager în resurse umane din România câștigă un salariu de 2.200 de euro net în fiecare lună, în medie. În Cluj-Napoca acest job este la mare căutare.
Un manager în resurse umane din România câștigă un salariu de 1.100 de euro net în fiecare lună, în medie. În Cluj-Napoca acest job este la mare căutare/ FOTO: depositphotos.com
Potrivit datelor oferite de platforma de recrutare BestJobs, scrie zf.ro, salarul unui angajat pe poziţia de manager în resurse umane variază, în medie, între 1.400 de euro şi 2.200 de euro net pe lună.
Potrivit sursei citate, acest loc de muncă este la mare căutare în România, în special în Cluj-Napoca, București și Brașov, unde există 741 de posturi vacante disponibile.
Candidatul ideal trebuie să aibă abilitatea de a proiecta strategia unei companii, precum şi abilităţi de leadership şi competenţa de a gestiona eficient relaţiile interpersonale la toate nivelurile companiei.
„Managerul de resurse umane are un rol foarte important, deoarece este un liant între conducerea unei companii şi angajaţii acesteia, fiind persoana responsabilă de dezvoltarea şi implementarea strategiilor de resurse umane aliniate la strategia afacerii, gestionarea procesului de recrutare şi selecţie şi nu numai. Pentru rolul de manager resurse umane, pe lângă studiile superioare de profil, cunoştinţele despre dreptul muncii şi ale bunelor practici în resurse umane şi experienţa de minimum trei ani în domeniu sunt „must-have”. De asemenea, candidatul ideal are abilitatea de a proiecta strategia unei companii, precum şi abilităţi de leadership şi competenţa de a gestiona eficient relaţiile interpersonale la toate nivelurile companiei. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar oferta salarială medie pentru această poziţie se plasează în intervalul 1.400 şi 2.200 de euro pe lună”, spune Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs, pentru sursa citată.
Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, cursuri dezvoltare profesională, traininguri şi acreditări, bonus de performanţă.
Foto: depositphotos.com
CITEȘTE ȘI: