Economie

4 din 10 români susțin că sistemul hibrid de lucru va domina anul 2023. Angajații vor doar 4 zile de muncă pe săptămână

Patru din zece români sunt de părere că sistemul hibrid de lucru va domina anul 2023, cu 3-4 zile pe săptămână de muncă la birou, în timp ce un sfert mizează pe munca doar de la locul de muncă.

Patru din zece români sunt de părere că sistemul hibrid de lucru va domina anul 2023/ Foto: pixabay.com Patru din zece români sunt de părere că sistemul hibrid de lucru va domina anul 2023/ Foto: pixabay.com

 

 


Patru din zece români sunt de părere că sistemul hibrid de lucru va domina anul 2023, cu 3-4 zile pe săptămână de muncă la birou, în timp ce un sfert mizează pe munca doar de la locul de muncă, reiese dintr-un sondaj realizat de o firmă de dezvoltare pe segmentul de birouri.

 


Potrivit sondajul, peste un sfert dintre respondenţi susţin că sistemul cu 1-2 zile pe săptămână la birou va domina acest an, iar 7% pariază pe munca exclusiv remote.

Rezultatele sondajului arată şi că principalul beneficiu al prezenţei fizice este interacţiunea în persoană cu colegii, în timp ce 90% dintre cei chestionaţi consideră că facilităţile de la birou eficientizează comunicarea internă. De asemenea, nouă din zece persoane cred că existenţa unor spaţii dedicate socializării şi timpului liber ajută la integrarea mai facilă în colectiv şi la consolidarea echipelor, dar şi la un echilibru mai bun între viaţa profesională şi cea personală. În plus, 80% dintre români susţin că astfel de spaţii le pot economisi timp.


CITEȘTE ȘI:
Salariul mediu net la Cluj a ajuns la 4.800 lei. Se află între județele cu cele mai mari salarii din țară
Angajări la stat! 3.000 de locuri de muncă, scoase pe piață la început de an, în primării, școli și spitale

Datele centralizate în cercetarea de specialitate relevă faptul că principalele aşteptări ale românilor faţă de angajatori sunt ca aceştia să creeze condiţii mai bune de lucru la birou, ca spaţiu şi facilităţi (48,7%), să ofere mai multe opţiuni de petrecere a timpului liber alături de colegi (32,1%) şi să ajute angajaţii să se integreze mai bine în echipă (26,4%).

Mai mult, jumătate dintre angajaţi vor parcuri şi spaţii verzi lângă birou, peste o treime mizează pe zone pentru activităţi de recreere, şi mai bine de un sfert vor, în proximitate, zone de restaurante şi cafenele. În ceea ce priveşte şansele crescute ale angajaţilor care vin la birou la promovare sau la o mărire de salariu, părerile românilor sunt împărţite. Astfel, 15,2% sunt siguri de acest lucru, 37,5% spun că există o probabilitate, 33,2% afirmă că probabilitatea este ca acest lucru să nu se întâmple, iar 13,9% sunt siguri că prezenţa la birou nu va aduce şi sporul salarial.


Pe ansamblu, patru din zece români cred că un sistem hibrid, cu 3-4 zile pe săptămână de muncă de la birou, va domina anul 2023, iar un sfert estimează că munca exclusiv de la birou va fi preponderentă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

7 din 10 femei care lucrează sunt singurele responsabile cu treburile casnice. Multe dintre ele sunt „angajate” part-time acasă

abonare newsletter