Economie

Sondaj. După ce criterii își aleg tinerii din Generația Z joburile? Peste 50% dintre ei aleg să devină freelanceri.

Potrivit unui studiu recent, peste 50% dintre tineri renunţă la joburile de la 09:00-17:00 și aleg să devină freelanceri.

Peste 50% dintre tineri aleg să devină freelanceri/Foto: pixabay.com Peste 50% dintre tineri aleg să devină freelanceri/Foto: pixabay.com

 

 


Mai mult de jumătate dintre angajații din Generația Z aleg să fie freelanceri în detrimentul unui job normal, de la 09:00-17:00, potrivit unui sondaj citat de economedia.ro.

 


Angajații din Generaţii Z nu sunt doar cei mai tineri din birou. Aceştia au o abordare radical diferită asupra modului în care își câștigă existența față de generațiile anterioare. 

53% dintre tineri sunt freelanceri

Sondajul a chestionat 1.070 de lucrători din tânăra generație din întreaga SUA. 


Potrivit sondajului, 53% dintre tineri efectuau muncă freelance timp de cel puțin 40 de ore pe săptămână. O treime dintre angajați lucrau astfel de peste doi ani, aproximativ de la sfârșitul pandemiei de Covid.

Sondajul mai arată că angajații din Generația Z se îndepărtează de rolurile tradiționale bazate pe carieră, cu un accent deosebit pe ideea unui „portofoliu” de locuri de muncă diferite. 


Datele arată că Generația Z preferă munca freelance. Sondajul notează că, deși „profesioniștii din Generația Z sunt motivați de stabilitatea financiară,” 70% spun că au ales munca freelance în mod specific datorită flexibilității programului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Populaţia activă a României a fost anul trecut de 8,15 milioane de persoane. Rată redusă a șomajului în cazul persoanelor cu studii superioare.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populației

Ultimele Stiri
abonare newsletter