Economie

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj: „Am asistat la transformări și evoluții remarcabile în domeniul aviației”

Asociația Aeroporturilor din România organizează la Iași, în perioada 28-29 mai, Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România și Conferința Anuală cu tema Geopolitică și aeroporturile din România.

David Ciceo, Președintele AAR și directorul Aeroportului Cluj/ Foto: Asociaţia Aeroporturilor din România - Facebook David Ciceo, Președintele AAR și directorul Aeroportului Cluj/ Foto: Asociaţia Aeroporturilor din România - Facebook

 

 


Asociația Aeroporturilor din România, în parteneriat cu Aeroportul Internațional Iași, organizează la Iași, în perioada 28-29 mai, Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România și Conferința Anuală cu tema Geopolitică și aeroporturile din România

 


Evenimentul are o semnificație importantă, având în vedere că marchează împlinirea a 25 de ani de activitate a Asociației. La această ediție jubiliară, conferința reunește reprezentanți ai aeroporturilor din România, reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul siguranței și securității aeronautice precum și reprezentanți ai companiilor aeriene și ai altor companii cu activitate în domeniul aviației civile.  La masa discuțiilor vor fi prezenți și reprezentanți ai autorităților locale dar și ai ambasadei Khazakhstanului în România. 

Programul evenimentului va include sesiuni de discuții și prezentări pe teme de actualitate din aviație, de interes pentru toți cei prezenți. Astfel, în cele două zile ale conferinței se va vorbi despre piața aviației din România, despre competiția între companiile aeriene europene prezente în țara noastră, despre aviația civilă națională în context european dar și despre dezvoltarea traficului cargo pe plan intern. De asemenea, va fi analizată evoluția traficului de pasageri și se va discuta despre provocările cu care se confruntă aeroporturile în contextul aderării la spațiul Schengen, precum și despre finanțarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare.


„Suntem mândri să sărbătorim un sfert de secol de la înființarea Asociației Aeroporturilor din România. În acest timp am asistat la transformări și evoluții remarcabile în domeniul aviației, așa că putem spune că este un moment de mândrie și reflecție pentru toți cei implicați în operarea și dezvoltarea aeroporturilor din România. Un eveniment deosebit de important pentru noi a fost intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele aeriene. Aceasta deschidere nu doar că facilitează mobilitatea și comerțul, dar consolidează și poziția strategică a aeroporturilor noastre pe harta europeană. Am depus eforturi considerabile pentru a atinge acest obiectiv, iar acum beneficiile se văd prin creșterea fluxurilor de pasageri și mărfuri, îmbunătățirea serviciilor și sporirea securității. Această conferință nu doar că ne oferă ocazia de a analiza realizările noastre de până acum, dar și de a planifica viitorul industriei aviatice românești. Alegerea Iașiului ca gazdă pentru acest eveniment important subliniază rolul său crucial în rețeaua națională de aeroporturi”, a declarat David Ciceo, Președintele AAR și directorul Aeroportului Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Cluj, premiat cu distincția 2024 Leader of the Year

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, la ședința Asociației Aeroporturilor din România. Noi reglementări pentru transportul aerian după aderarea la Air Schengen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter