Economie

Catastrofă. România a atras zero euro din fondurile de coeziune din bugetul 2021-2027. Suma alocată: 29 de miliarde euro, din care 2,7 miliarde euro trebuie absorbiți în 2024.

Catastrofă. Până la finalul lunii aprilie, România a atras zero euro din fondurile de coeziune din bugetul 2021-2027, arată datele ministerului de Finanțe.

România a atras zero euro din fondurile de coeziune (sursa: Inquam Photos/George Călin) România a atras zero euro din fondurile de coeziune (sursa: Inquam Photos/George Călin)

 

 


Potrivit sursei citate, din fondurile „structurale și de coeziune” alocate în exercițiul bugetar 2021-2027, s-a atras tot avansul, de 1,4 miliarde de euro, dar, ulterior, nu s-a mai cheltuit nimic, semnalează Defapt.ro

România nu a reușit să atragă niciun ban din fondurile europene de coeziune

Guvernul își planificase să atragă „rambursări” de 2,7 miliarde de euro în 2024, dar în primele luni n-a reușit să primească aboslut nici o rambursare.


Nici în 2021 și 2022 nu s-a primit vreun euro sub formă de rambursare din fondurile structurale și de coeziune.

Această catastrofă se adaugă eșecului PNRR. 


Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), trebuia să cheltuie, în primul trimestru, 81 de milioane de lei din fonduri nerambursabile din acest program, dar a absorbit zero lei.

Citește continuarea articolului pe Defapt.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate din 2025. Analist financiar: Măsura este „inevitabilă”.

BNR a revizuit în creștere prognoza de inflație. Mugur Isărescu susține necesitatea unei corecții fiscale. „E absolut necesară”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter