Economie

Anunț important pentru toți românii. Tichetele de masă vor fi excluse din plafonul de 4.000 de lei pentru facilități la salarii.

Înaintea ședinței de Guvern de vineri, 28 iunie, s-a anunțat că tichetele de masă, dar și indemnizația de hrană, nu se vor lua în calcul la stabilirea plafonului de 4.000 de lei.

Anunț important pentru toți românii. Tichetele de masă vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. | Foto: pixabay Anunț important pentru toți românii. Tichetele de masă vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. | Foto: pixabay

 

 


Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că vine o modificare a reglementărilor la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim pe economie. Astfel, tichetele de masă sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. 

 


„Din partea Finanțelor vine o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim. Contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaților încadrați cu salariul minim pe economie”, a anunțat Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern. 

Salariul minim crește, dar veniturile angajaților ar putea scădea 

De la 1 iulie 2024, Guvernul României va majora salariul minim la 3.700 de lei și crește la 300 de lei suma care nu este impozitată. De asemenea, pragul salarial până la care se pot oferi beneficii angajaților, se menține la 4.000 de lei. 


În acest sens, Consiliul pentru IMM-uri spune că dacă pragul rămâne la acest nivel, salariile unor angajați ar putea scădea sau angajatorii ar putea renunța la unele beneficii acordate angajaților.

Articol scris de Ilinca Dandoczi


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Oficial. Salariul minim brut, majorat la 3.700 de lei, de la 1 iulie

România, printre țările europene cu cel mai mic salariu minim. Top 3 cele mai mari salarii minime în UE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter