Economie

Consiliul Concurenței a autorizat cumpărarea OTP Bank de către Banca Transilvania. Tranzacție de 347,5 milioane de euro.

Consiliul Concurenței a autorizat, marți, cumpărarea OTP Bank de către Banca Transilvania.

Consiliul Concurenței a autorizat cumpărarea OTP Bank de către Banca Transilvania|Foto: Banca Transilvania Consiliul Concurenței a autorizat cumpărarea OTP Bank de către Banca Transilvania|Foto: Banca Transilvania

 

 


Cumpărarea OTP Bank de către Banca Transilvania, o tranzacție cifrată la 347,5 milioane de euro, ar fi fost autorizată de Consiliul Concurenței, potrivit economedia.ro

CITEȘTE ȘI: 
Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank. Achiziția se ridică la peste 300 mil. €

Acordul pentru achiziția a 100% din acțiunile pe care le deține la OTP Bank România a fost semnat în februarie 2024.


„Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziția afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziția de lider pe piață și de a contribui la consolidarea pieței bancare din România. Continuăm planurile noastre ambițioase pentru creșterea organică a băncii, cu menținerea interesului pentru viitoare oportunități de achiziții. Mulțumim echipei OTP Group pentru ceea ce a construit în țara noastră și pentru discuțiile pragmatice, care au dus la rezultate pozitive. Le spunem bun venit la BT clienților și angajaților OTP Bank România”, declara Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, în februarie 2024. 

Prin achiziție, BT vrea să preia OTP Bank România S.A., OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., subsidiarele OTP Consulting România S.R.L, OTP Advisors S.R.L., precum și Fundația OTP Bank România.


Banca Transilvania S.A. este principala companie a Grupului Financiar Banca Transilvania.

Prețul de vânzare este de 347,5 milioane EUR, care este mai mic decât valoarea activului net al filialelor care urmează să fie vândute, recunoscută în conturile consolidate, în consecință, tranzacția a avut ca rezultat un impact negativ asupra contului de profit și pierdere de 59,5 miliarde HUF (după impozitare) la nivel consolidat, care a fost deja înregistrat în trimestrul IV 2023.


OTP Group va asigura o tranziție cât mai ușoară pentru clienți și angajați până când integrarea în Grupul Banca Transilvania va fi finalizată. Prin această tranzacție, OTP Bank va ieși de pe piața din România.

OTP Bank România are 2,64% cotă de piață în funcție de active, aproape 420.000 de clienți persoane fizice, peste 22.000 de clienți Corporate și IMM, 1.800 de angajați și 96 de sucursale.


Banca Transilvania are 20% cotă de piață, peste 4 milioane de clienți, aproximativ 10.000 de angajați, soluții de banking online de ultimă generație și o rețea puternică de agenții la nivel național.

Prin preluarea OTP Bank România, Banca Transilvania va avea o cotă de piață de 22,55%, iar activele băncii vor crește la 170 miliarde dacă va prelua OTP Bank România. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank. Achiziția se ridică la peste 300 mil. €

Ultimele Stiri
abonare newsletter