Economie

Cât câștigă în medie un clujean? Salariul mediu net în județ, peste media națională.

Salariul mediu net în județul Cluj a ajuns în luna mai 2024 la 6.083 de lei, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Cluj.

Cât câștigă în medie un clujean? Salariul mediu net în județ, peste media națională. | Foto: Emil Boc - Facebook Cât câștigă în medie un clujean? Salariul mediu net în județ, peste media națională. | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Câștigul salarial mediu net în luna mai 2024, în județul Cluj, a fost 6.083 lei, mai mare cu 140 lei comparativ cu luna anterioară și cu 315 lei mai mare față de aceeași lună a anului 2023.

 


Câștigul salarial mediu brut în luna mai 2024, în județul Cluj a fost 9.907 lei, în creștere cu 230 lei față de luna precedentă și mai mare cu 749 lei față de luna mai a anului 2023.

Evoluția salariului net | Foto: Direcția Județeană de Statistică Cluj

Cluj, locul 2 pe țară la cel mai mare salariu

Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna mai 2024, a fost mai mare, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după municipiul București. Câştigul salarial mediu net în România a fost de 5.118 lei. 


De asemenea, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Cluj, numărul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii mai 2024 a fost de 285.723 persoane, în scădere cu 256 persoane comparativ cu luna aprilie 2024 și cu 5092 persoane mai multe față de luna mai 2023. 

Evoluția numărului angajaților din județul Cluj | Foto: Direcția Județeană de Statistică Cluj

Câștigul salarial mediu brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori) la numărul mediu de salariați.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, printre orașele din regiune cu cele mai inaccesibile locuințe. E nevoie de 158 de salarii medii nete pentru a plăti un apartament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter