Economie

Pana informatică de la Microsoft a blocat unele zboruri de pe Aeroportul Cluj. Întârzieri de până la 3 ore.

Mai multe zboruri sunt afectate, până la această oră pe Aeroportul Cluj din cauza problemelor informatice de la Microsoft.

Pana informatică de la Microsoft a afectat și zborurile de pe Aeroportul Cluj  | Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook Pana informatică de la Microsoft a afectat și zborurile de pe Aeroportul Cluj | Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


Mai multe bănci, companii aeriene și instituții media sunt afectate de o pana informatică de la Microsoft

 


Aeroporturile din toată lumea, inclusiv din România sunt afectate.

Mai multe zboruri de pe Aeroportul Cluj au întârzieri la această oră.


Plecările spre Barcelona, Dortmund, Hurgada, București, Dublin și Naples sunt de asemenea afectate.

Întârzieri pe Aeroportul Cluj | Sursa: airportcluj.ro

Probleme sunt înregistrate și la sosirile avioanelor.


 Sursa: airportcluj.ro

Oficiul federal elvețian pentru securitate cibernetică (BACS) a identificat drept cauză pentru probleme o actualizare făcută de compania de securitate cibernetică Crowdstrike la sistemele Microsoft Cloud. Compania americană a recunoscut problema și a spus că lucrează la remedierea ei, potrivit BBC.

Wizz Air cheamă pasagerii să ajungă la aeroport cu 3 ore înainte de zbor

Compania aeriană Wizz Air roagă pasagerii să ajungă cu cel puțin 3 ore la aeroport înaintea zborurilor programate vineri, fiind așteptate potențiale perturbări din cauza întreruperii continue a sistemului IT global al unei terțe părți, înspeță sistemul informatic al Microsoft.


„Astăzi, la fel ca toate companiile aeriene, Wizz Air se confruntă cu dificultăți tehnice extreme cauzate de întreruperea sistemelor IT globale ale unei terțe părți. Clienții Wizz Air se pot confrunta cu perturbări în întreaga rețea, serviciile de pe website și aplicațiile mobile fiind temporar indisponibile”, au transmis reprezentanții Wizz Air.

Următoarele servicii online nu sunt disponibile în prezent:

  • Website-ul și aplicația mobilă Wizz Air;
  • Sistemul de rezervare;
  • Sistemul de check-in online și afișarea cărții de îmbarcare;
  • Centrele de contact – rezervări noi și modificări ale celor existente.

Zborurile principalelor companii aeriene americane au fost suspendate

Marile companii aeriene americane, inclusiv Delta, United şi American Airlines, şi-au suspendat vineri devreme toate zborurile din cauza unei probleme privind comunicaţiile, potrivit Federal Aviation Administration, relatează AFP şi EFE.

Toate zborurile, „indiferent de destinaţie”, au fost blocate din cauza „problemelor cu comunicaţiile”, a declarat FAA într-o notificare către companiile aeriene.

Nu se ştie cât va dura oprirea la sol a aeronavelor, deşi FAA a indicat că se efectuează actualizări ale sistemului pentru a se reveni la normalitate.

Consemnarea la sol a avioanelor vine după ce o întrerupere majoră a Microsoft a blocat la sol joi pentru ore întregi aeronave ale companiei americane low-cost Frontier Airlines, într-un incident care pare să fi fost rezolvat. Alţi competitori, precum Allegiant şi SunCountry, au declarat, de asemenea, că au dificultăţi, inclusiv cu operaţiunile de rezervare online, facturare şi management al călătoriilor, relatează presa locală.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Incidente la nivel global în aeroporturi și bănci, cauzate de o pană informatică a sistemului Microsoft

Un avion Wizz Air a aterizat de urgență pe Aeroportul Cluj după ce trei pasageri beți s-ar fi luat la bătaie

Ultimele Stiri
abonare newsletter