Economie

Crește numărul autorizațiilor de construire eliberate la Cluj. 199 de autorizații, eliberate într-o singură lună.

Numărul autorizațiilor de construire emise în județul Cluj a crescut în luna iulie 2024.

Crește numărul autorizațiilor de construire eliberate la Cluj| Foto: pixabay.com Crește numărul autorizațiilor de construire eliberate la Cluj| Foto: pixabay.com

 

 


Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică prin Direcția Județeană de Statistică Cluj, în județul Cluj, în luna iulie 2024, s-au eliberat 199 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 72 autorizații mai multe comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 109 autorizații în plus față de luna anterioară.

 


Față de luna iulie 2023, în mediul urban creșterea numărului autorizațiilor eliberate a fost de 75%, iar în mediul rural s-au eliberat cu 48,3% mai multe autorizații pentru clădiri rezidențiale. 

De asemenea, de la începutul anului, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ a fost de 874, cu 122 mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023. Reducerea numărului de autorizații s-a înregistrat atât în mediul urban, cât și în cel rural.


Autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în județul Cluj | Sursa: Direcția Județeană de Statistică Cluj 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deficitul comercial al României a crescut cu peste 15% în primele șapte luni ale anului. Importurile au depășit 72 de miliarde de euro.

România, pe ultimele locuri în UE la creşterea economică şi rata de ocupare în trimestrul al doilea

Ultimele Stiri
abonare newsletter