Economie

O companie israeliană ar putea aduce la Turda 20 de milioane de euro!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/21/caa 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Directorul Companiei de Apă Arieş (CAA), Alexandru Sabău, spune că a găsit un investitor israelian, interesat de un parteneriat cu CAA.

Alexandru Sabău, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost contactat de operatorul naţional de apă din Israel, Mekorot, care s-a oferit să facă o investiţie în zonă, de circa 20 de milioane de euro. Cel mai probabil, investiţia ar urma să se facă prin înfiinţarea unei societăţi în parteneriat Mekorot - CAA.

”Am avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei Mekorot, care şi-au manifestat intenţia de a colabora cu C.A.A., avansând o sumă de 20 de milioane de euro care ar urma să reprezinte aportul de capital. Nu s-a decis nimic, însă există o scrisoare de intenţie urmând să o analiză. Chiar zilele următoare avem şedinţă de Consiliu de Administraţie unde ar putea fi numită o persoană sau mai multe care să negocieze o asociere cu israelienii”, a declarat Alexandru Sabău.

Scrisoarea de intenţie este semnată de Shimon Ben-Hamo, CEO la Mekorot, iar directorul C.A.A. spune că discuţiile sunt în stadiu incipient şi nu poate preciza vreun obiectiv al colaborării dintre cele două firme, însă colaborarea ar putea fi posibilă prin asocierea în cadrul unei firme mixte.

Recent, consilierii turdeni au aprobat cota de cofinanţare pentru extinderea şi modernizarea sistemelor cu apă şi canalizare în regiunea Turda-Câmpia Turzii.

Oficialii CAA spun că au reuşit să aducă peste 82 de milioane de euro, bani proveniţi de la U.E., din aceşti bani 10% provin de la Guvernul României, 1% sunt bani de la consiliile locale, iar de această dată compania nu va avea cotă de cofinanţare la proiect cum s-a întâmplat în prima fază a proiectului, unde a venit cu o contribuţie de 5 milioane de euro.

Alexandru Sabău, directorul general al Companiei de Apă Arieş a explicat că proiectul depus de turdeni a fost inclus în "primul val" de accesare a fondurilor destinate proiectelor pe infrastructura de apă şi canal.

abonare newsletter