Economie

76 % din români ar schimba jobul cu şeful lor

<p>76 % din persoanele care au participat la un sondaj de opinie realizat de serviciul de recrutare bestjobs.ro ar face schimb de job cu şeful lor dacă li s-ar oferi această şansă.</p> <p />

Potrivit realizatorilor studiului, cei care ar accepta această provocare sunt în măsură egală de ambele sexe, cu vârsta până în 35 ani. Ei sunt motivaţi fie de puterea decizională, fie de oportunitatea de a învăţa noi activităţi care vor contribui în dezvoltarea lor profesională.

 


15% susţin că şeful e cel care nu ar face faţă rocadei şi peste 8% preferă să nu îşi mărească aria de responsabilităţi, fiind deja prea ocupaţi sau dorind să evite asumarea unor riscuri ce pot duce la pierderea jobului.

 


În cadrul aceluiaşi sondaj, respondenţilor li s-a adresat şi întrebarea "Ce acţiune a unui şef de coşmar te-ar face să îţi dai demisia?”. Peste 45% dintre participanţi au afirmat că nu şi-ar părăsi actualul loc de muncă din cauza şefului, indiferent de reacţiile lui. 23% ar renunţa la job dacă activitatea lor ar fi evaluată constant ca fiind slabă şi 17% s-ar da bătuţi dacă ar fi vorbiţi de rău atunci când nu sunt de faţă.

 


41% din participanţii la sondaj au declarat că dacă ar fi CEO pentru o zi în compania în care lucrează ar crea o politică mai bună de avansare şi de mobilitate între departamente.

”34% din ei ar crea o politică mai bună de beneficii pentru angajati şi peste 20% ar oferi o mai mare flexibilitate în programul de lucru, precum şi posibilitatea de a lucra de acasă. Doar 5% ar mări bugetul departamentului în care activează acum”, afirmă realizatorii studiului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter