Economie

Pentalog recrutează la Cluj

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/11_ziua/08 pentalog sibiu_agence_1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Divizia locală a grupului francez de servicii de consultanţă IT şi dezvoltare software Pentalog va deschide al cincilea centru de servicii din ţară, în Cluj.</p> <p> </p>

 

 


În prima fază, Pentalog caută pentru biroul din Cluj-Napoca 60 de persoane.

Biroul Pentalog din Cluj-Napoca, ce va fi deschis în curând, va avea în prima fază 60 de angajaţi, urmând ca în următorii doi-trei ani numărul acestora să crească la 100-150 de persoane, potrivit reprezentanţilor companiei.


„În 2011, Grupul Pentalog a decis să deschidă cel de-al cincilea său centru de producţie din România. Pentalog s-a oprit asupra oraşului Cluj-Napoca, cel mai important centru universitar al ţării după Bucureşti, unde sunt deja stabilite companii precum Grupul Emerson, Siemens, Nokia, HP, Endava, Iquest, Continental etc. Pentalog intenţionează ca în următorii 2-3 ani să recruteze între 100 şi 150 de persoane în acest centru, în conformitate cu practicile grupului”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul Pentalog România. Faza iniţială de recrutare a început deja, procesul fiind gestionat de PeopleCentric, divizia de resurse umane a grupului francez.

Compania are centre de operaţiuni şi la Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Sibiu, iar acum a optat pentru Cluj-Napoca având în vedere că „oraşul dispune de un important potenţial de creştere datorită numeroaselor companii care activează aici în domenii precum tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, educaţie şi cercetare”, mai spun reprezentanţii Pentalog. Alte plusuri ale Clujului sunt, potrivit acestora, universităţile şi şcolile care asigură o formare în principalele trei limbi vorbite în Transilvania (româna, maghiara şi germana), precum şi în franceză şi engleză. De asemenea, şi existenţa aeroportului internaţional a contat în alegerea oraşului.


Deschiderea noului birou al Pentalog vine odată cu creşterea numărului de proiecte al companiei în primul trimestru al anului, creştere datorată, potrivit wall-street.ro, în principal evenimentelor din ţările din sudul Mării Mediterane care au dus la câştigarea de noi clienţi, dar şi la amânarea deschiderii unui centru în regiunea Maghreb din nordul Africii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter