Economie

Cauţi un loc de muncă? Vezi ce companii recrutează.

<p><img src="documente/stories/05_mai/16_ziua/08 targ_cariere_ds_06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Joia aceasta, la Casa de Cultură a Studenţilor începe cea de-a zecea ediţie a Târgului de Cariere Cluj-Napoca, la care sunt anunţate 120 de companii.</p>

 

 


În 19 mai, la ora 10, se deschid porţile celei de a zecea ediţii a Târgului de Cariere (TdC) de la Cluj-Napoca.

 


La târgul de cariere sunt aşteptaţi peste 7.000 de candidaţi: studenţi, absolvenţi, angajaţi, necalificaţi, şomeri şi experimentaţi, care îşi pot găsi un loc de muncă la una din cele 120 de companii care şi-au anunţat participarea la eveniment. „Ofertele se adresează tuturor categoriilor sociale, atât şomerii, cât şi cei deja angajaţi, atât cei experimentaţi, cât şi cei fără experienţă putându-şi găsi un loc de muncă potrivit cu profilul lor, indiferent de vârstă şi de specializare”, spun organizatorii. Târgul va fi deschis timp de două zile, joi şi vineri, (19 şi 20 mai) între orele 10:00 şi 16:00.

 


Cine angajează?

 


Printre companiile care vor oferi locuri de muncă se numără Aegon, Arabesque, Bombardier, Sykes, Clujana, Emerson, Friesland Campina, Gameloft, Grand Hotel Italia, iQuest, Kaufland, Lidl şi Terapia Ranbaxy. De asemenea, Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele care va fi deschis în curând în cartierul Bună Ziua, îşi face la Târgul de Cariere prima apariţie publică, prezentând o ofertă variată de posturi în domeniul hotelier.

Chiar şi TIFF, festivalul emblemă al Clujului, este prezent la TdC cu o serie de joburi plătite, dar şi cu unele pentru voluntari. De asemenea, Kaufland vine la Târgul de Cariere cu posturi în noul centru logistic de la Turda. “Majoritatea ofertelor vin de la angajatori care au sediul central sau filiale în Cluj-Napoca, dar şi candidaţii interesaţi de relocare în alte oraşe din ţară şi din străinătate vor avea de unde alege”, mai spun organizatorii.


La Târgul de Cariere participă şi companii de recrutare precum Adecco, eJobs, GI Group, Lugera & Makler, Manpower şi Professional.

 

Domenii pe alese

 

„Cele mai bine reprezentate domenii în oferta târgului sunt sfera industriei (cu posturi pentru cei super-specializaţi, dar şi pentru necalificaţi), în servicii (comerţ, centre de servicii), în domeniul financiar şi al vânzărilor. De asemenea, bine reprezentate la TdC sunt sectorul IT şi cel al comerţului, cu posturi atât pentru calificaţi, cât şi pentru necalificaţi. Şomerii şi cei fără calificări sunt şi ei aşteptaţi la Târgul de Cariere cu oferte de locuri de muncă în cadrul unor companii locale din domeniul producţiei şi al comerţului şi cu oferte intermediate de agenţiile de plasare a forţei de muncă”, susţin organizatorii. Ei atrag însă atenţia că angajările nu se vor face pe loc, la târg urmând să aibă loc doar discuţii şi pre-interviuri.

Înainte de târgul efectiv, clujenii pot participa gratuit de astăzi şi până miercuri la trei seminarii de dezvoltare personală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter