Actualitate

Percheziții în Cluj și alte județe. Parchetul European investighează fraude la Centura Zalău.

Percheziții în Cluj și alte județe în cadrul unei anchete a Parchetului European pe Centura Zalău. Sunt posibile fraude la lucrările financiare cu fonduri UE.

Parchetul European investighează fraude la Centura Zalău | Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - Facebook Parchetul European investighează fraude la Centura Zalău | Foto: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - Facebook

 

 


Suspiciuni privind falsificarea unor documente şi executarea unor lucrări ce nu respectă cerinţele de calitate privind realizarea, cu fonduri europene, a centurii ocolitoare a Zalăului sunt anchetate de Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca.

 


„În discuţie este un proiect de proiectare şi execuţie a unei şosele de centură la Zalău, finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi Coeziune, în valoare de 37 de milioane de euro. Beneficiarul fondurilor este CNAIR. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost atribuit filialei din România a unei companii chineze, care a angajat mai mulţi subcontractori. Există suspiciuni că subcontractorii au conlucrat cu antreprenorul pentru a prezenta documente false care să ateste că lucrările au fost finalizate cu succes. Potrivit anchetei, lucrările nu au respectat cerinţele de calitate. Există şi suspiciuni că reprezentanţii beneficiarului (CNAIR) nu au efectuat verificări adecvate", se arată, joi, într-un comunicat de presă al EPPO Cluj-Napoca.

Instituţia europeană efectuează, joi, 31 de percheziţii în mai multe locaţii, din Bucureşti, judeţele Cluj, Sălaj şi Timiş, la locuinţele şi sediile firmelor cercetate, inclusiv la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA - CNAIR, responsabilă pentru administrarea reţelei de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri de interes naţional din România.


„În legătură cu actele de urmărire penală desfăşurate astăzi, la sediul CNAIR, vă comunicăm că oferim tot sprijinul necesar organelor judiciare. Orice informaţie pe acest subiect va putea fi furnizată, conform legii, doar de instituţiile abilitate. Conducerea CNAIR reafirmă determinarea de a nu accepta nicio abatere de la legalitate şi va întreprinde întotdeauna măsuri corespunzătoare dispoziţiilor organelor judiciare”, precizează, la rândul ei, CNAIR. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ca în filmele cu Pablo Escobar. Șeful antifraudă din Spania ascundea 20 de milioane de euro în pereții casei.

Noi metode de fraudă telefonică, prin apeluri de tip „spoofing”. Atacatorii solicită informații personale sensibile și detalii bancare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter