Economie

Chinezii de la ZTE și Terapia vor halele Nokia

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/19_ziua/07 nokia jucu td 185.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Contractul încheiat cu Nokia este clar în favoarea companiei finlandeze, crede președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.</p>

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a confirmat ieri oficial că două companii s-au arătat interesate de halele Nokia de la Jucu. Este vorba despre chinezii de la ZTE și despre producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy.

 


Totuși, Tișe a ținut să precizeze că decizia finală în ceea ce privește preluarea halelor de către un alt investitor nu va putea fi luată de Consiliul Județean, ci de Nokia, acest lucru fiind stipulat în contractul încheiat cu compania finlandeză.

Nokia decide cui dă halele

„Acel contract a fost foarte bine făcut pentru Nokia. Noi am avut deja o vizită a unei companii chineze, dar și Terapia dorește să preia halele pentru a-și extinde acolo producția. Nimeni nu a spus însă că Nokia va decide în final cine va prelua halele de la Jucu. În contractul încheiat cu Nokia se stipulează foarte clar că subcontractarea sa preluarea halelor se va face de către o firmă pe care compania o dorește. Decidenții sunt practic cei de la Nokia, noi, Consiliul Județean neavând ce să facem. Ar trebui ca cei care preiau să aibă același domeniu de activitate ca și Nokia, adică în principal gama de electronice. Nokia ne-a anunțat prin Tetarom că există o firmă de consultanță care se ocupă în numele lor de discuțiile privind preluarea halelor de către alte companii”, a explicat Alin Tișe.

În ceea ce privește activitatea comisiei Nokia formată din consilieri județeni, Tișe a anunțat că membrii comisiei vor fi convocați săptămâna aceasta la o nouă întrunire, urmând ca până la ședința forului județean de la finalul acestei luni să se ajungă și la o concluzie în privința respectării de către Nokia a clauzelor contractuale.

Tișe: „Când s-a semnat contractul, totul era roz”

„Comisia s-a întrunit până acum o singură dată. Le-am dat consilierilor copii ale contractelor acasă, sub semnătură, să le studieze. Urmează să ne întâlnim din nou săptămâna aceasta. Am stabilit o întâlnire zilele acestea și cu vicepreședintele Nokia pentru a vedea care sunt opiniile companiei după ce au avut mai multe discuții cu sindicatele. Noi analizăm foarte bine contractul, inclusiv posibilitatea ca Nokia să nu-și fi respectat angajamentul de a popula toate cele 90 de hectare pe care le are la Jucu. Fabrica Nokia se întinde doar pe 30 de hectare, trebuie văzut dacă există clauze legate de popularea întregii suprafețe de 90 de hectare. Când s-a semnat contractul era foarte importantă investiția, nu s-a gândit nimeni ce se va întâmpla la plecarea Nokia. Totul era privit dintr-o perspectivă roz atunci. Spun asta fără să vreau să acuz pe nimeni”, a mai afirmat Alin Tișe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter