Politică

Alin Tișe, mesaj-manifest pentru o democrație funcțională: „Să dăm ascultare vocii poporului! Românii cer lideri care să înțeleagă că autoritatea nu e un privilegiu, ci o datorie!”

Alin Tișe semnează un mesaj-manifest prin care arată că, la 35 de ani de la Revoluția din decembrie ’89, românii vor ca munca și votul lor pentru o societate mai bună să fie apreciate. „Este strigătul unui popor care știe că fără el, democrația e un castel de nisip!”, spune președintele Consiliului Județean Cluj.

Alin Tișe, mesaj-manifest pentru o dmocrație funcțională: „Să dăm ascultare vocii poporului! Românii cer lideri care să înțeleagă că autoritatea nu e un privilegiu, ci o datorie!”|Foto: Alin Tișe-Facebook Alin Tișe, mesaj-manifest pentru o dmocrație funcțională: „Să dăm ascultare vocii poporului! Românii cer lideri care să înțeleagă că autoritatea nu e un privilegiu, ci o datorie!”|Foto: Alin Tișe-Facebook

 

 


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, îi îndeamnă pe liderii partidelor politice să asculte „vocea poporului” și arată că românii cer „validarea”. 

Astfel, în mesajul-manifest semnat de Alin Tișe, președintele CJ Cluj semnalează că românii vor „recunoaștere” și o democrație funcțională, aproape de oameni.  


Redăm mai jos textul semnat de Alin Tișe: 

„Să dăm ascultare vocii poporului!

De 35 de ani, poporul își exercită dreptul fundamental în democrație: votul! 


CITEȘTE ȘI: 
Alin Tișe: „Reforma administrației este obligatorie! România se va sufoca!”

Sursa: Alin Tișe - Facebook

Cu speranță în privire și încredere în inimă, odată la patru ani, milioane de oameni au pășit spre urne, dăruindu-și încrederea unor oameni care au promis schimbare, progres, dreptate. Fiecare vot a fost mai mult decât un gest – a fost un sacrificiu, o dovadă de iubire față de țară, o chemare către viitor. Și totuși, acel viitor pare să fi rămas o iluzie.

În locul recunoașterii, poporul a primit nepăsare. În locul aprecierii, i s-a oferit tăcere! 


Partidele au rămas neschimbate, promisiunile s-au transformat în dezamăgiri, iar oamenii politici, rotiți la putere, au uitat prea repede cine le-a încredințat acea putere. Lipsa meritocrației a îngenuncheat speranța, iar poveștile fără substanță au devenit moneda de schimb între clasa conducătoare și cei conduși.

Dar poporul nu mai vrea să fie doar o umbră, un număr pe un buletin de vot. Acum, după decenii de sacrificii și răbdare, el își cere dreptul la recunoaștere. Nu este un drept negociabil, ci unul care izvorăște din însăși esența democrației: poporul este suveranul, iar votul său este piatra de temelie a puterii. Astăzi, oamenii nu mai cer doar pâine și circ, ci ceva mai profund, mai uman: validarea. 


Vor ca munca lor, votul lor, lupta lor pentru o societate mai bună să fie apreciate. 

Vor ca politicienii să înțeleagă că fiecare vot nu este o hârtie în urnă, ci o bucată din sufletul unei națiuni care își dorește binele.

Poporul a tăcut destul. Acum își ridică glasul, nu pentru a răsturna, ci pentru a construi!

Cere lideri care să înțeleagă că puterea vine din recunoștință, că autoritatea nu e un privilegiu, ci o datorie! 

Cere politicieni care să nu mai privească spre cetățeni doar în anii electorali, ci în fiecare zi, cu respect și demnitate!

Aceasta nu este o revoltă, ci o renaștere a conștiinței colective! 

Este strigătul unui popor care știe că fără el, democrația e un castel de nisip!

Este chemarea unui neam care a înțeles, după 35 de ani, că adevărata recunoaștere nu vine din vorbe, ci din fapte!

CITEȘTE ȘI: 
Tișe a câștigat în 80% din localitățile județului Cluj, chiar și în comune unde n-a ieșit primar PNL

Poporul nu cere mult – doar ceea ce i s-a promis: respect, transparență, meritocrație și un loc de cinste în povestea pe care el însuși a scris-o. Pentru că, la urma urmei, poporul este inima și sufletul acestei țări. Și o inimă care bate pentru binele comun merită să fie ascultată.

PS. Se poate ca eu să fi înțeles greșit mesajul oamenilor la ultimele alegeri, dar aș fi fericit dacă cei care conduc partidele politice au înțeles ei corect mesajul oamenilor. 

PS 2: Daca cineva se va întreba „cine este și Tișe ăsta de își dă el cu părerea?” sau alții vor spune „Tișe ăsta își face imagine pe seama partidului!” le-aș spune că la ultimele alegeri „Tise ăsta”, fără să fie ajutat de USR sau PSD, a luat cu aprope 30 mii de voturi peste partid (deci imaginea lui „Tișe ăsta” e mai bună decât a partidului). Las mai jos CV-ul și realizările care reprezintă cartea mea de vizită, pentru a le compara cu ale oricăruia din județ sau din afară”, notează președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în textul-manifest publicat pe pagina sa de Facebook

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe: „Reforma administrației este obligatorie! România se va sufoca!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter