Economie

Clujana împlineşte 100 de ani

<p><img src="documente/stories/ghete-clujana.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fabrica de încălţăminte Clujana a împlinit anul acesta 100 de ani, aniversarea urmând să fie marcată în cadrul unui eveniment ce va avea loc în data de 22 octombrie.</p>

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a precizat că evenimentul ce se va desfăşura la Baza Sportivă Clujana va cuprinde inclusiv oferirea unor premii de onoare pentru „seniorii generaţiei de aur a fabricii de încălţăminte”. De asemenea, va fi organizat un program artistic folcloric, intercalat cu concursuri cu premii şi tombolă. Totodată, vor fi organizate standuri cu vânzare ale meşteşugarilor din zonă, iar în zonă vor funcţiona mai multe puncte de alimentaţie publică. „Mă bucur că reuşim să menţinem viu acest brand al Clujului, chiar dacă e greu. De-a lungul celor 100 de ani de existenţă, la Clujana au lucrat 100.000 de angajaţi. Într-o perioadă, au existat chiar şi 18.000 de oameni care au lucrat la această fabrică”, a spus Tişe.

Tişe poartă deja ghetele aniversare

Printre promoţiile derulate de producătorul de încălţăminte se numără şi reduceri de 10% pentru cei care se prezintă la magazinele fabricii cu o pereche de încălţăminte veche marca Clujana. Mai mult, vă reamintim că a fost deja lansată o pereche de ghete aniversare. Alin Tişe şi-a achiziţionat deja ghetele aniversare Clujana, pe care le-a purtat ieri la conferinţa de presă.  „Mi-am cumpărat şi eu ghetele aniversare, le am acum în picioare. Costă 289 de lei şi îi invit pe toţi clujenii să-şi achiziţioneze astfel de ghete. Eu voi face cât de multă reclamă la această societate”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean. Totuşi, el a recunoscut că situaţia fabricii nu este tocmai roz, însă s-a arătat încrezător în viitor. „Avem 400 de angajaţi la ora actuală. Sigur că există şi probleme, dar important este că am reuşit să menţinem locurile de muncă şi să nu dăm oameni afară. Este foarte greu să te menţii într-o piaţă unde unii practică nişte preţuri foarte joase.  Clujana produce încălţăminte de calitate şi nu poate să lase preţurile foarte jos”, a arătat Tişe.

Se lucrează pe şapte linii de producţie

La ora actuală, la Clujana se lucrează pe şapte linii de producţie cu o capacitate de circa 2.000 de perechi de încălţăminte pe zi în secţiile de croit-cusut şi circa 1.300 de perechi pe zi la tălpuit. În anul 2011, conducerea fabricii şi-a propus să ajungă la o cifră de afaceri de 11 milioane de lei, faţă de 9,6 milioane de lei cât a fost cifra de afaceri anul trecut. Clujana exportă încălţăminte în sistem lohn în mai multe ţări din Europa şi există discuţii avansate în ceea ce priveşte intrarea pe pieţele din Rusia şi Ucraina, a mai anunţat Alin Tişe.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter