Economie

Orange luptă cu concurenţa prin investiţii în reţea iniţiate în Transilvania

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/19_ziua/06 orange jean francois fallacher_sc_06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Modernizarea reţelei Orange a început în Transilvania unde, conform lui Jean-François Fallacher, CEO Orange (foto), acoperirea e de aproape 100%.

Orange, operatorul de telefonie mobilă care deţine aproximativ 70% din cota de piaţă din regiune, îşi propune să investească peste 500 milioane de euro în programul de modernizare al reţelei naţionale, până în 2015. „În acest an Orange a investit masiv în Transilvania pentru a oferi clienţilor o experienţă digitală îmbunătăţită şi mobilitate. Reţeaua Orange a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Până la finalul lunii noiembrie vom trece la următorul nivel de acoperire broadband şi vom oferi viteze de până la 21,6 Mbps în opt localităţi din Transilvania. Investiţiile în această zonă vor continua într-un ritm la fel de susţinut ca şi până acum pentru a satisface apetitul clienţilor de internet mobil şi noi servicii de telecomunicaţii” a declarat Jean-François Fallacher.

Numărul magazinelor din Cluj se va păstra relativ constant


„Reţeaua locală e bine echilibrată, nu se pune problema de a deschide magazine proprii, iar în ceea ce priveşte reţeaua de parteneri, s-a dezvoltat deja foarte mult reţeaua de francize, tocmai de aceea hotărârea de acordare a unei francize presupune o etapă de evaluare prin care să se stabilească necesitatea deschiderii magazinului, deoarece vrem să oferim o proximitate bună partenerilor şi un business stabil”, a declarat pentru monitorul Călin Chihaia, manager pe regiunea Transilvania al Orange.

„Tocmai din cauză că amplasamentul magazinelor nu a fost întotdeuna bine ales, distanţa fiind de multe ori foarte mică, la nivel naţional, în trei ani, de la 1.000 de magazine am ajuns la 700”, a adăugat Florin Popa, director de vânzări şi distribuţie la Orange România.


Concurenţii au anunţat şi ei investiţii

În condiţiile în care clienţii companiilor de telefonie mobilă au devenit din ce în ce mai volatili în schimbarea reţelei, operatorii investesc tot mai mulţi bani pentru păstrarea şi extinderea cotei de piaţă. Reprezentanţii Vodafone şi Cosmote, principalii cncurenţi Orange, au anunţat şi ei la începutul anului că vor pompa sume imense pentru a creşte calitatea oferită clienţilor.


„Pentru menţinerea sau creşterea numărului de clienţi şi a calităţii serviciilor, un operator de telefonie mobilă trebuie să investească în permanenţă. Fără investiţii nu poate face competiţie, una foarte ridicată pe piaţa romanească. În ultimii cinci ani am investit aproape 1 miliard de euro şi vom continua să alocăm în fiecare an banii necesari pentru a fi un operator competitiv”, a spus Stefanos Theocharopoulos, CEO Cosmote România.

Şi Inaki Berroeta, directorul general al Vodafone România a anunţat că în următorii cinci ani Vodafone va investi 500 de milioane de euro. Cea mai mare parte a investitiilor va merge către dezvoltarea reţelei, însă schimbări vor fi operate şi pe zona de retail, conform declaraţiilor acestuia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter