Economie

Moody's a coborât din nou ratingul Spaniei

<p />Moody's a coborât ratingul Spaniei cu două trepte, de la „Aa2” la „A1”, acuzând nivelurile ridicate ale datoriei din sectorul bancar şi cel corporatist, care induc vulnerabilităţi la deteriorarea condiţiilor de finanţare.

În plus, Moody's notează că are „motive serioase de îngrijorare” privind situaţia financiară a guvernelor regionale din Spania.

Agenţia a avertizat totodată că ratingul Spaniei ar putea fi coborât din nou în cazul agravării crizei datoriilor de stat din zona euro.

De la plasarea ratingurilor Spaniei sub evaluare, la finele lunii iulie, Europa nu a găsit o soluţie la criza datoriilor de stat, iar restaurarea încrederii în coeziunea politică şi perspectivele de creştere ale zonei euro va fi un proces îndelungat, se arată într-un raport al Moody's.

Decizia Moody's reprezintă a treia reducere a ratingului Spaniei în ultimele săptămâni şi este totodată cea mai dură retrogradare. Standard & Poor's şi Fitch au coborât de asemenea recent ratingurile Spaniei, însă califică ţara în prezent cu o treaptă peste nivelul anunţat miercuri de Moody's.

Ultimele Stiri
abonare newsletter