Economie

Clujul ca destinaţie turistică – „nici prea prea, nici foarte foarte”

<p />Clujul se situează doar pe locul opt în preferinţele turiştilor români, conform clasamentului realizat de econtext.ro.

Pe prima poziţei în top este Constanţa, fapt destul de previzibil dacă avem în vedere că litoralul este cea mai atractivă destinaţie a ţarii. Pe locul secund se află Bucureştiul, urmat de Braşov, Prahova şi Sibiu. Surprinzător, ca număr de vizitatori suntem devansaţi şi de Mureş, Vâlcea sau Bihor.

Preşedintele Asociaţei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) pentru zona de Nord-Vest, Martin Bikfalvi, nu consideră rezultatele ca fiind îmbucurătoare. „Nu e o poziţie bună, nu putem ajunge pe primele trei locuri pentru că nu putem concura cu Braşovul sau Constanţa, însă am putea să ne situăm mai sus, măcar pe locul 5 sau 6”, a declarat el pentru Monitorul de Cluj.


Şi alte judeţe cu tradiţie în turism ocupă poziţii neaşteptate. Spre exemplu, Suceava se plasează pe locul zece, iar alte judeţe conexe, precum Iaşi sau Neamţ, sunt destul de departe în acest clasament, pe 15 respectiv 13.

Datele privind cele mai vizitate judeţe se referă la luna iulie a acestui an şi au fost realizate în urma contabilizării sosirilor în principalele structuri de primire turistică (hoteluri, moteluri, vile turistice, cabane, pensiuni turistice şi agroturistice). Practic, este prezentat numărul turiştilor, obţinut în urma înregistrării acestora în unităţile de cazare.

abonare newsletter