Economie
Un clujean trebuie să muncească 12 ani ca să își permită un apartament! Un bucureștean - doar 8
O analiză arată că, în orașul cu cele mai scumpe prețuri la apartamente, un angajat ar trebui să muncească 12 ani pentru a-și permite o locuință.
O analiză realizată pe 21 de reședințe de județ din România, realizată de HotNews pe baza datelor privind salariile nete și a prețurilor apartamentelor relevă că, pentru un apartament de 60 de metri pătrați ar trebui să lucrezi aproape 12 ani pentru a-l putea achiziționa.
Graficul cu numărul de ani necesari pentru achiziția unui apartament de două camere cu o suprafață de 60 de mp în aprilie 2020 poate fi vizionat în galeria foto.
Metrul pătrat util a ajuns la 1.760 euro, la Cluj
În ciuda variațiilor consemnate în ultimele trei luni, în clasamentul național al reședințelor de județ cu cele mai scumpe apartamente Cluj-Napoca a rămas pe primul loc, cu o medie de preț de 1.760 euro pe metru pătrat util, următoarele poziții fiind ocupate de București (cu 1.460 de euro pe metru pătrat), de Timișoara (cu 1.270 de euro pe metru pătrat), de Constanța (cu 1.230 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, de Brașov (cu 1.190 de euro pe metru pătrat).
La polul opus, clasamentul orașelor cu cele mai ieftine apartamente arată diferit comparativ cu trimestrul anterior: pe primul loc se situează tot Reșița (unde prețurile au crescut de la 550 la 570 de euro pe metru pătrat util), în vreme ce Giurgiu și Alexandria se afla la egalitate, cu 600 de euro pe metru pătrat, în timp orașele Târgoviște și Zalău au fost scoase, însă, din clasament de Calarași (710 euro pe metru pătrat) și, respectiv, de Slobozia (730 de euro pe metru pătrat).
CITEȘTE ȘI
Pandemie?! Clujul este în vârful celor mai multe vânzări de imobile din ultima vreme