Economie

Locuințele din România, subevaluate cu 30% față de alte piețe imobiliare din Europa. Clujul are în continuare cele mai mari prețuri

Un studiu arată că prețul pe metru pătrat al locuințelor din România este sub evaluat cu 30% față de alte piețe imobiliare din Europa. Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai mari prețuri.

Locuințele din România, subevaluate cu 30% față de alte piețe imobiliare din Europa. Clujul are în continuare cele mai mari prețuri Locuințele din România, subevaluate cu 30% față de alte piețe imobiliare din Europa. Clujul are în continuare cele mai mari prețuri

 

 


Un raport realizat de Social Monitor, la solicitarea Nordis Group și citat de zf.ro, arată că piața imobiliară din România ar fi subevaluată cu aproximativ 30%.

 


Comparația este făcută cu alte piețe imobiliare din Europa, iar prețul este raportat la resurse financiare, dinamica economică și oportunități de investiții în țară.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„În prezent, achiziţia unei proprietăţi este o alegere oportună şi profitabilă. Astăzi, cu valoarea a 104 salarii medii pe economie se poate achiziţiona o locuinţă în România, faţă de 393 de salarii câte erau necesare în 2008”, spun reprezentanţii Nordis Group.


Piața imobiliară locală, în continuă transformare

Astfel, piața imobiliară locală se consideră că este în „continuă transformare” din cauza creșterii constante a vomulului de tranzacții.

În anul 2021 au fost vândute 183.000 de apartamente, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în creștere cu 16% față de 2020.


„În 2022 se va menţine trendul dinamic al pieţei imobiliare, care a caracterizat şi anul precedent, având în vedere rata inflaţiei prognozată pentru anul acesta, dar şi creşterea nivelului depozitelor bancare. Toate aceste elemente vor menţine cererea ridicată, atât pentru locuinţe de uz personal, cât şi pentru achiziţii în scop investiţional”, adaugă reprezentanţii Nordis Group.

În același timp, orașul Cluj-Napoca rămâne primul în topul celor mai scumpe locuințe. Municipiul are o medie de 1.960 de euro pe metru pătrat, în timp ce Capitala înregistrează mult mai puțin - 1.630 de euro pe metru pătrat.

CITEȘTE ȘI:

Prețul pe metru pătrat al locuințelor din Cluj-Napoca s-a DUBLAT din 2010 până în 2022

Prețul locuințelor, umflat cu zeci de mii de euro. Cât costă și cât ar trebui să coste un apartament în Cluj-Napoca

abonare newsletter