Educație

Șase studenți din Cluj au făcut o aplicație prin care copiii pot învăța să scrie și să citească: „Vrem să educăm următorul miliard de copii”

Șase studenți din Cluj au făcut o aplicație pentru copiii cu vârste între 4 și 8 ani prin care să învețe să scrie de mână și să citească.

Cinci dintre cei șase studenți din Cluj care au gândit o aplicație pentru educarea copiilor / Foto: scena9.ro Cinci dintre cei șase studenți din Cluj care au gândit o aplicație pentru educarea copiilor / Foto: scena9.ro

 

 


Șase studenți din Cluj au gândit o aplicație ca un fel de caiet digital prin care copiii de 4-8 ani să poate să învețe să citească, să scrie și să facă la început calcule simple, scrie scoala9.ro.

 


Studenții au numit aplicația „Manuscrito”. Aceasta a fost desemnată câștigătoare la competiția Innovators for Children. Proiectul lor a câștigat și o finanțare de 8.000 de euro pentru a deveni realitate.

Acești șase tineri studiază în Cluj-Napoca: doi dintre ei la Universitatea Tehnică - UTCN, iar ceilalți patru la Universitatea Babeș-Bolyai - UBB.


Ideea inedită le-a venit atunci când unul dintre studenți a aflat de problemele de învățare pe care le avea o cunoștință la școală.

„Am vrut să-i oferim o metodă mai ușoară și mai interactivă de a învăța. Pentru că necesită foarte multă răbdare și atenție din partea unui copil să învețe pe caietele acelea vechi, pe care poate doar să scrie și să facă litere. Manuscrito este o aplicație pentru tablete pe care un copil învață să scrie, să citească și să facă calcul simplu matematic, într-un mod interactiv și amuzant. Momentan ne axăm pe partea de scris de mână și calcul matematic. Ulterior, vom merge și pe partea de citit (...) Vrem să educăm următorul miliard de copii. Este o misiune foarte mare, dar ne dorim să știm că fiecare copil are un minim de educație”, a spus unul dintre studenți, potrivit sursei citate. 

CITEȘTE ȘI:

Peste 26% dintre elevi abandonează școala înainte de clasa a XII-a. Vezi situația din Cluj și fiecare județ din România

Evaluarea școlară, mincinoasă! 53% din elevi au medii peste 8,50, deși 40% sunt analfabeți funcționali

abonare newsletter