Educație

Cristina Burciu, deputat PNL: „Sunt convinsă că sprijinul educațional își va atinge scopul urmărit”

Deputatul PNL de Cluj Cristina Burciu a declarat că la propunerea conducerii PNL a Ministerului Educației, Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de preșcolari și elevi dezavantajați.

FOTO: Facebook/ Cristina Burciu FOTO: Facebook/ Cristina Burciu

 

 


La propunerea conducerii PNL a Ministerului Educației, Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de preșcolari și elevi dezavantajați, care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic, acordate din fonduri externe nerambursabile, a transmis Cristina Burciu, deputat PNL.

Actul normativ prevede alocarea sumei de 120 de milioane euro pentru copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027.


CITEȘTE ȘI:
Cristina Burciu, deputat PNL: „Aderarea la OCDE, un obiectiv esențial al politicii externe românești”

„Astfel, în următorii patru ani școlari, vor fi acordate tichete sociale pentru sprijin educaţional, în valoare de 500 lei/copil. De această susținere vor beneficia 410.000 copii din medii dezavantajate, suma fiind destinată achiziționării de rechizite și articole de vestimentaţie, în vederea participării corespunzătoare la cursurile școlare și preșcolare”, a declarat Cristina Burciu.

Potrivit deputatului, Ministerul Educației urmează să centralizeze cererile în vederea acordării sprijinului educațional menționat, fiind eligibili copiii din învățământul de stat preșcolar, proveniți din familii defavorizate, care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare.


O altă categorie o reprezentată de elevii din ciclul primar și gimnazial înscriși în unități de învățământ de stat, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

„Conform normelor de aplicare a actului normativ, unitățile de învățământ au obligația de a informa părinții sau părintele singur/reprezentantul legal sau reprezentanții legali cu privire la condițiile de eligibilitate pentru acordarea tichetelor sociale.


Alocarea acestor sume copiilor reprezintă, fără îndoială, un sprijin important pentru familiile aflate în diferite stadii de vulnerabilitate, mai ales cele din zona rurală, cu posibilități materiale reduse. 

Sunt convinsă că sprijinul educațional își va atinge scopul urmărit, respectiv diminuarea fenomenului abandonului școlar și majorarea ratei de școlarizare a elevilor din categoriile defavorizate”, a încheiat deputatul PNL.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Deputat Cristina Burciu: „Femeile din mediul rural merită mai mult sprijin din partea statului”

Deputat Cristina Burciu: „O nouă lege a PNL acordă cabinetelor de medicină de familie statutul de unități sanitare de utilitate publică”

abonare newsletter